Lena Philipsson om verkliga relationen till Lotta Engberg

Lena Philipsson och Lotta Engberg

Lena Philipsson och Lotta Engberg var båda frontfigurer på 80-talet. Nu berättar Lena hur relationen till Lotta Engberg har sett ut genom åren och hur den är idag.

Lena Philipsson, 55, är en av Sveriges största artister genom tiderna. Hon gjorde succé med låtarna Om igen, Kärleken är evig och Dansa i neon och vann sedan Melodifestivalen 2004 med låten Det gör ont. Tidigare i år var hon dessutom programledare för programmet tillsammans med Christer Björkman.

Nyligen gästade hon premiäravsnittet av Lotta på Liseberg. Och det är inte första gången som Lotta Engberg, 58, och Lena Philipssons vägar korsas. Nu berättar Lena hur relationen har sett ut under deras karriärer och hur den är idag.

FÖRVIRRING Därför saknades Anders i Nyhetsmorgon

Lena Philipssons stora glädje – tillbaka på scenen igen

Lena Philipsson har likt många andra artister drabbats hårt under coronapandemin då det senaste året endast har präglats av inställda spelningar och framträdanden. Lena är även en av de som varit kritiskt inställd till regeringens beslut mot nöjesbranschen. På Instagram har hon ofta skojat och drivit om regeringen.

När regeringen beslutade att ge miljarder till kulturen och idrotten i april postade Lena bilden ovan och skrev ”1:a April?” som om det skulle vara ett skämt.

Men nu har Lena börjat få stå på scenen igen och ser ljuset i tunneln, hon har dessutom fått sina två vaccinsprutor som hon stolt visat upp på sociala medier.

Till bilden skrev Lena: ”Där kom den. Tvåan. Glad och tacksam!”

Flera artist-kollegor var glada för Lenas skull. Bland andra Richard Herrey som skrev ”Yeah”.

Lena Philipson om relationen till Lotta Engberg idag

Lena är nu tillbaka på scen och rivstartade genom att uppträda med flera låtar på Lotta på Liseberg. Hon sjöng bland annat sin hit Lära så länge man lever, och det märktes verkligen att hon njöt av publikens jubel.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det är dock inte första gången Lena Philipsson och Lotta Engbergs vägar möts. Under 80-talet var de nämligen konkurrenter och Lotta var redan en välkänd och etablerad artist när Lena klev in i branschen.

I en intervju med Expressen berättar Lena om hur relationen till Lotta Engberg ser ut idag och konstaterar att det känns som att de känner varandra då de befunnit sig i samma bransch i flera år.

– Hon fanns ju med när jag började 1986. Då var väl hon också på Marianne Records. Vi sågs i alla fall i inspelningsstudios. Hon spelade in sitt och jag spelade in mitt, säger Lena och fortsätter:

– Man har hälsat lite. Men jag känner henne inte mer än att man så klart varit länge i branschen, och då känns det som man känner varandra i alla fall.

LÄS OCKSÅ: Tova-Sophia Aronsson om mammalyckan – egna orden om beslutet

LÄS OCKSÅ: ILSKA Kritiken efter Måneskins uppträdande på Lotta på Liseberg

FOTO: Tommy Holl/TT / FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

SENASTE NYTT!