Lena Nilssons känslosamma berättelse om Einars sista tid i livet

Einár och Lena Nilsson

Lena Nilsson är mamma till rapparen Nils "Einár" Grönberg som blev skjuten tidigare i år.
Nu berättar Lena om Einárs uppväxt och liv fram till hans tragiska bortgång.
”Vill få ett slut på att pojkar dödar andra pojkar”, skriver hon.

Skådespelaren Lena Nilsson är mamma till Nils ”Einar” Grönberg som tragiskt blev mördad med skott i både huvud och bröst den 21 oktober i år.

Lena har tidigare skrivit om den stora saknaden efter sin son på Instagram.

”Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nu består tro, hopp och kärlek, men störst av allt är kärleken. Nils vi älskar dig så mycket. Och som du sa ... om Gud vill de blir bra nu, de blir bra nu.”

Nu delar hon med sig av ännu en känslosam text om sin son.

Einár begravdes på Katarina kyrkogård i Stockholm

Några veckor efter Einárs bortgång begravdes han på Katarina kyrkogård där flera andra offentliga personer ligger begravda, så som Cornelis Vreeswijk, Anna Lindh och Gösta Ekman.

Under ceremonin var det 450 personer på plats – men rapparens familj valde en begravning utanför det offentliga.

Bland de som närvarade under ceremonin fanns det flera kända namn. Expressen skrev att bland annat Hov1-medlemmarna Noel Flike och Dante Lindhe var på plats och likaså rapparen Sebastian Stakset, som Einár släppt flera låtar med. Även artisterna Victor Leksell och Danny Saucedo var där.

Enligt programbladet inleddes ceremonin med den osläppta låten Kolla mig i ögonen och psalm 217. Även den osläppta låten Lilla Nisse spelades.

Lena Nilssons känslosamma hyllning till sonen

Att mista sitt barn är en obeskrivlig smärta och något som ingen ska behöva gå igenom.

Nu skriver Einárs mamma en lång och känslosam text och om sonens sista tid i livet, efter att ha varit tyst under en längre tid.

”Nils var ett barn mesta delen av sitt korta liv. Han hann vara 19 år i två månader. Han jobbade som artist. Jag Hvb + Soc kunde låta honom påbörja det arbetet på det Hvb han bodde på. Jag bodde ofta i övernattnings lägenhet som Hvb hade. Ibland kom resten av Nils familj dit också. Efter Hvb bodde Nils med mig och ibland hos sin pappa. Vi är en stor familj . Vi är hans gäng. Alexandra var med Nils hela tiden, de älskar varandra, hon är också hans gäng. Nils hade LVU och bodde på Hvb tills han var 17, sen reste han mycket och sen kom Corona, sen dog hans mormor, sen kidnappades han och då var han fortfarande 17. Ett barn.”

Hon fortsätter:

”De flesta som rappar är inte kriminella. De är artister, de berättar om en hemsk verklighet som vi har i Sverige. Nils pratade mycket med unga om hur viktig skolan är och att lyssna på sin mamma eller annan icke våldsam vuxen. Jag har som många mammor förlorat en son i det hemska våldet. Våra hjärtan slits ur våra bröst, vi tröstar oss själva och varandra. Vi är exakt lika mycket värda och våra söner är exakt lika mycket värda. Vi älskar och vi förlåter för vi vill få ett slut på att pojkar dödar andra pojkar. Alla mammor, jag och Nils är med er och era förlorade söner för alltid i fred och kärlek.”

Vi på Hänt sänder styrkekramar till hela Einárs familj i denna tuffa tid.

LÄS OCKSÅ: Därför tror Joakim och Jonna Lundell att Lunabelle har en diagnos

LÄS OCKSÅ: Theo Wahlgren ryter ifrån efter Pernillas ord om Joachim Lennholm

FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN