Rapparen Einár är begraven på Katarina kyrkogård i Stockholm

Nils Grönberg
Breaking

Nu är Nils ”Einár” Grönberg begraven.
Under ceremonin var flera kända namn på plats.
– En fin ljus hyllning till en ung människa. Vackert och värdigt, säger en medarbetare i kyrkan enligt Expressen.
Flickvännen Alexandra Torgrips liv med Einár innan hans död
Slå på ljud

Kända rapparen Nils ”Einar” Grönberg blev mördad med skott i både huvud och bröst. Den 21 oktober sörjde hela svenska folket efter det omtalade mordet.

Einár var enbart 16 år när han slog igenom med låten Katten i trakten och efter det blev han en av Sveriges absolut största artister.

Nu har han förts till sin sista vila – under fredagen hölls begravningen i Katarina kyrka, det skriver Expressen. På kyrkogården ligger redan flera offentliga personer begravda, till exempel Cornelis Vreeswijk, Anna Lindh och Gösta Ekman har sina gravplatser längs med samma gångstråk på Katarina kyrkogård.

Under ceremonin var det 450 personer på plats – men rapparens familj valde en begravning utanför det offentliga, skriver Expressen.

Einars osläppta låtar spelades under cermonin – kändisarna som var på plats

Enligt programbladet inleddes ceremonin med den osläppta låten Kolla mig i ögonen och psalm 217. Även den osläppta låten Lilla Nisse spelades.

Bland de närvarande under ceremonin fanns flera kända namn. Expressen skriver att bland annat Hov1-medlemmarna Noel Flike och Dante Lindhe var på plats och likaså rapparen Sebastian Stakset, som Einár släppt låtar tillsammans med. Även artisterna Victor Leksell och Danny Saucedo var där.

De välkända skådespelarna Helena af Sandeberg, Mikael Persbrandt och Leif Andrée var också på plats.

– En fin ljus hyllning till en ung människa. Vackert och värdigt, säger en medarbetare i kyrkan enligt tidningen.

Mamman Lena Nilssons ord om förlusten

Einárs mamma, skådespelaren Lena Nilsson, har skrivit om den stora saknaden på Instagram.

”Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nu består tro, hopp och kärlek, men störst av allt är kärleken. Nils vi älskar dig så mycket. Och som du sa ... om Gud vill de blir bra nu, de blir bra nu.”

SENASTE NYTT!