Lena Endres beslut om skönhetsingrepp – efter löftet till sig själv

Lena Endre

Lena Endre har aldrig gjort några skönhetsingrepp.
Nu berättar hon om anledningen till beslutet.
– Jag gör allt för att inte färga håret, säger hon.

Lena Endre, 65, slog igenom med dunder och brak efter sin roll som Ingrid Persson i succé-serien Varuhuset. Det gjordes hela 60 säsonger av den folkkära dramaserien och Lenas genombrott var ett faktum.

Lena har barnen Edvin, 26, och Rosanna, 30, tillsammans ex-maken och skådespelarkollegan Thomas Hanzzon, 58. Idag är hon dock lyckligt gift med maken Martin Wickström och kärleken mellan dem är starkare än någonsin.

Sonen Edvin, har gått i sina föräldrars fotspår och klivit in i skådespelarbranschen. Edvin är nämligen högaktuell i den nya serien Zebrarummet, som snart har premiär på Viaplay.

LÄS MER: Gustav Mandelmann talar ut om svåra sjukdomskampen

Dottern Rosanna har dock valt en lite annan väg. Hon är miljöaktivist och ansvarig för konsumtionsrelaterade klimatfrågor på Greenpeace. Lena Endre är också högst delaktig i miljöfrågan, då hon själv är ambassadör för organisationen.

Lena Endres relation till barnens pappa

Efter 13 år tillsammans valde Lena och barnens pappa Thomas att gå skilda vägar. Thomas har nyligen berättat i podcasten Nemo möter en vän att uppbrottet berodde på att kärleken helt enkelt tog slut.

Men att barnen skulle ha två närvarande föräldrar är det viktigaste för Lena – då hon själv inte fick växa upp med sin pappa. När hon var ett år lämnade hennes biologiska pappa hemmet och försvann. Det visade sig senare att han hade flyttat till Kanarieöarna för att starta en jazz-klubb.

– Jag gick runt på spårvagnar och bussar och frågade olika män om de ville bli min pappa, och när barnen i skolan började ställa frågor sa jag att min pappa var bortrest och snart skulle komma hem. Det var jäkligt jobbigt att inte ha någon pappa helt enkelt, har Lena tidigare berättat i en intervju med Femina.

Vid skilsmässan tog därför Lena och Thomas i hand på att de aldrig skulle bli ovänner, för barnens skull. Det är ett löfte de håller än idag och umgås flitigt, speciellt då deras sommarställen i Frankrike ligger väldigt nära varandra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Renées brygga

Lena är aktuell i morgondagens avsnitt av Renées brygga. Tillsammans med Felix Sandman och Sven Wollter.

Foto: TV4

Synen på skönhetsingrepp efter 65

Trots att Lena fyllde 65 i somras har hon aldrig haft några planer på att göra några skönhetsingrepp. Hon tror på ett naturligt och fint åldrande.

– Jag gör allt för att inte färga håret, inte lyfta mig, inte spruta in grejer i läpparna, fylla i tuttarna och fettsuga låren. Man kan tycka att kroppen är för jävla taskig i den meningen att den följer gravitationens lagar, men det är ofrånkomligt. Det är någonting fint med att faktiskt värdigt få åldras, säger hon till Femina.

Lena medger dock att det inte alltid är speciellt kul att visa upp sina ålderstecken runt munnen och ögonen. Men trots det står hon fast vid sina beslut.

– Visst har jag också tänkt ”ett litet lyft här bara” eller vaknat på morgonen och inte känt mig hemma i det grå men för ett tag sedan bestämde jag och en kollega att det fick vara slut med att färga året också, förklarar hon.

FOTO: NILSSON NILS PETTER/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Dottern Rosannas oro för Lena Endre efter sjukdomskampen

LÄS OCKSÅ: Lena Endres ord om kampen efter plötsliga insjuknandet

SENASTE NYTT!