Här är alla skådespelare i Viaplay-serien Zebrarummet

Zebrarummet på Viaplay

Viaplay
Snart har Henrik Schyfferts nya serie Zebrarummet premiär på Viaplay.
Vad handlar den om och vilka skådespelare är i rollerna?

Snart har den nya Viaplay-serien Zebrarummet premiär, spänningsdramat som utspelar sig på en internatskola.

Vad handlar Zebrarummet om?

Den nya Viaplay-serien handlar om en ung elev från internatskolan Tuna Kvarn hittas död. Skolan anses som anrik och det blir ett mysterium då resten av skolans priviligierade ungdomar inte säger ett ord.

Den kommunala skolan Holmeredskolan ligger i närheten av internatet och blir snabbt utpekade som en slags källa för den stora tragedin, vilket leder till att omvärldens blickar riktas mot de två skolorna.

Henrick Schyffert som från början kom med idén till serien menar att allt började med hur han kom att tänka på de stora klasskillnaderna i Sverige.

– Jag började tänka på det här med klasskillnaderna i Sverige från min tid på kommunala skolan i Märsta, där vi hade gemensamma friluftsdagar och discon med internatskolan Sigtuna Humanistiska, säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det slog mig att den där lilla världen hade varit en bra spelplan för att visa upp ett Sverige i miniatyr. För oss från kommunala skolan var det som att kliva in i Olympen när vi åkte till Sigtuna för att gå på disco.

Schyffert menar också att det är lätt för människan att förföras av pengar, sex och makt.

– Det är lätt att förföras av makt, sex och pengar. På Lundsberg hände ju den här strykjärnshistorien, som stängde ner skolan, men sen bara öppnade den upp igen efter några månader, och man undrade ju varför, där någonstans började vårt intresse, avslöjar Schyffert.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Skådespelarna i rollerna i Zebrarummet

LÄS MER: Oscar Zia om sexscenerna i Cryptid - efter skådespelardebuten

Serien är byggd på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman. Henrik Schyffert spelar även en av rollerna i serien.

Här är skådespelarna i Zebraummet:

  • Aliette Opheim
  • Valter Skarsgård
  • Alva Bratt
  • Maxwell Vaz
  • Edvin Endre
  • Tiam Miladi
  • Wilma Lidén
  • Amanda Lindh
  • Adja Krook
  • Aviva Wrede

Några namn kan tv-tittarna känna igen sedan tidigare, bland annat Valter Skarsgård, son till Stellan Skarsgård.

– Jag blev intresserad av Zebrarummet för att jag spelar en karaktär som är så långt ifrån mig som det går, både personlighets- och livstilsmässigt, säger Valter Skarsgård i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Det är också en intressant värld som är smart berättad. Det är inte bara tonårsdrama, utan det ställer större frågor om samhället.

När har Zebrarummet premiär?

Serien Zebrarummet blev totalt åtta avsnitt och kommer ha premiär på Viaplay, där serien även kommer gå att streama. När? Längre fram i tiden.

LÄS OCKSÅ: Amanda Lindhs nya kärleksbesked – egna orden efter succén med Bonusfamiljen

LÄS OCKSÅ: Därför stoppas Se upp för Jönssonligan – då har filmen premiär på C More

FOTO: Viaplay