Därför känner du igen Ella Rappich i Viaplay-serien Lyckoviken

Ella Rappich

Lina Gustafsson, Netflix
På tisdagen är det premiär för Camilla Läckbergs nya serie Lyckoviken.
Rollistan består av bland andra Martin Stenmarck och Disa Östrand.
Men en annan person som tittarna kan känna igen från ett annat sammanhang är Ella Rappich.

Lyckoviken, som är skapad av deckardrottningen Camilla Läckberg, 46, handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Det lilla samhället spelas in i Vänersborg och kallas för Lyckoviken.

Lyckoviken består av sex familjehus och de ska spegla det svenska samhället på ett mikro-plan. I den lilla byn bor allt från välbärgade familjer till de som har det lite mer knapert. Det finns allt från lyckliga relationer till helt katastrofala relationer och det finns både glada och ledsna människor. Under ytan finns ett olöst mord-mysterium.

Ella Rappich spelar Vanessa i Lyckoviken

Redan i det första avsnittet får tittarna en känsla av vad som komma skall. Det är polisen Johanna som återvänder till sitt barndomshem för att gå på hennes mammas begravning.

Av olika anledningar blir hon helt enkelt kvar där och hennes närvaro rör om rejält i grytan. Hon börjar ta itu med det mystiska mordet som aldrig klarades upp, samtidigt som hon får upp ögonen igen för den gamla kärleken Danne.

Seriens huvudpersoner spelas av bland andra Martin Stenmarck, 48, Disa Östrand, 34, Christopher Wollter, 48, och Ella Rappich, 20.

Ella Rappich berättar nu för Hänt om sin medverkan i Lyckoviken. Där spelar hon rollen som Vanessa ”Nessa” Carlqvist. Nessa är en energisk tjej med stora drömmar och ett hett temperament. Detta är något som Ella ser som den största utmaningen, men också det roliga i det hela.

– Det känns som att jag och Nessa är ganska olika som personer. Hon skulle alltid ha så mycket energi, och det var jobbigt ibland, men kul, säger Ella till Hänt.

Därför känner du igen Ella Rappich

Men Ella har tidigare synts till i tv-rutan i andra sammanhang. Det är nog många som kommer ihåg succéserien Störst av allt, som var den första svenska serien på Netflix.

I Störst av allt spelade Ella nämligen rollen som Amanda Steen, som var nära vän med huvudrollerna Maja (Hanna Ardéhn) och Sebastian (Felix Sandman). I serien dör Amanda då hon blir skjuten på en fest i Djursholm.

Amandas bortgång väckte starka reaktioner i vännernas umgängeskrets och begravningen var otroligt sorglig. Och det var även i samband med begravningen som Molly Sandéns låt Rosa himmel spelades i bakgrunden.

Lyckoviken sänds på tisdagar klockan 21:00 på TV3 och Viaplay.

FOTO: Lina Gustafsson, Netflix

LÄS ÄVEN: Här är alla skådespelare i Viaplay-serien Lyckoviken