LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagens tuffa besked om hälsan – dystra orden

29 jun, 2023 
Johanna Talamo
Lasse Berghagens dystra hälsobesked
Lasse Berghagen har tidigare berättat att han inte längre vill stå i rampljuset och har på senare år dragit sig undan från offentligheten.
Nu öppnar han upp med nya besked om hälsan och hur den påverkats efter sin 60 år långa karriär.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Trots Lasse Berghagens många år utanför rampljuset har han gett oss musik som än idag förgyller sommarkvällarna. Med en 60 årig karriär bakom sig, med bland annat nio år som programledare för Allsång på Skansen så har han sedan länge varit en av våra mest uppskattade profiler.

Efter beskedet om Pernilla Wahlgrens debut som programledare för Allsången uttryckte Lasse Berghagen i en intervju med Hänt att han tror att det blir spännande och att hon kommer göra bra ifrån sig.

– Det ska bli spännande, hon är ju full av liv. Jag tror det kan bli jättebra, sa Lasse då.

Han förklarar däremot att hans tid i programmet förmodligen är förbi. Till frågan om han skulle tacka ja till att gästa är han skeptisk.

– Tveksamt faktiskt. Jag vet inte, det där är historia för mig. Jag tycker nog det, svarade han.

Lasse Berghagens tid utanför rampljuset

Det är sällan som en av våra mest folkkära artister Lasse syns till i offentligheten och han har själv valt att dra sig undan. Han har tidigare berättat att han mår bra, jobbar med barnböcker och kommer att synas med Tilde de Paula framöver.

Annons

– Med mig är det jättebra, jag mår kanonbra. Jag jobbar med böcker, just nu de här Filippa och morfar-böckerna. Och sen har det kommit en femte bok Teddybjörnen Fredriksson och Tomten som satt fast, berättade han då och fortsatte:

– Det stämmer, jag har inte varit med på länge på tv. Det droppar in lite då och då. Jag ska göra något med Tilde de Paula framöver. Jag tror det är ganska hemligt.

Lasse Berghagens nuvarande karriär och dystra hälsobesked

I en intervju med Expressen berättar Lasse att han märker att hans hörsel har påverkats negativt efter sin långa musikkarriär och att det tidvis kan vara ganska utmanande.

– Jag har det lite jobbigt faktiskt. Jag har tinnitus, och lite svårt att höra. Jag lider inte av det. Men jag märker själv hur jag har börjat läsa på läpparna när jag pratar med någon, förklarade han för Expressen.

Annons

Sommaren 2021 drabbades Lasse Berghagen av en akut blodförgiftning efter att han slagit i armbågen på en båtresa i Finland och han har tidigare också genomgått en hjärtoperation. I intervjun med Expressen berättar han om hur detta påverkar honom idag.

– Blodförgiftningen, som började med bara ett litet sår, har jag inte fått några men av, mer än att jag blivit försiktigare. Så att det inte ska hända igen. Hjärtat funkar jättebra. Men jag går ju på regelbundna kontroller, sade Lasse.

Trots sina problem med hörseln berättar Lasse för Expressen att han idag gör ungefär tio shower om året tillsammans med bandet och att han kommer att uppträda på Ålands 100års dag den 25:e juli.

Han förklarar att han fortfarande tycker att det är väldigt kul med shower men att låtskrivande inte längre känns aktuellt. Under de senaste åren har Lasse i stället ägnad sig åt att skriva böcker och till frågan om varför det är så sade han:

– Svaret är ganska enkelt. Jag har liksom skrivit klart musik, märker jag. Förr satt jag varje kväll med gitarren och plinkade. Men det gör jag inte längre. Jag är inte så intresserad riktigt. Det har kommit sista åren, sade han till Expressen.

FOTO: Anna-Karin Nilsson / Expressen / TT

Annons