LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen Maria Forsbloms glädjebesked efter långa väntan

18 aug, 2021 
Johanna Alm
Maria Forsblom
Efter en lång väntan delade Maria Forsblom med sig av ett glädjande besked på sin Instagram under tisdagen: ”Äntligen”, skriver hon under en bild på henne.
Annons
Allt du vill veta om Maria Forsblom och hennes karriärBrand logo
Allt du vill veta om Maria Forsblom och hennes karriär

Maria Forsblom, 34, är för många ett bekant ansikte, detta eftersom hon är programledare för Nyhetsmorgon och Efter fem på TV4 sedan flera år tillbaka.

Den folkkäre programledaren är tillsammans med sin sambo Emil Hägglöf och tillsammans har de barnen Matheo och Milian.

Att de två skulle bli föräldrar var dock aldrig en självklarhet. I en tidigare intervju med Aftonbladet berättade hon att hon lider av den kroniska hormonsjukdomen PCOS, som innebär att man har många äggblåsor på äggstockarna. Det i sig påverkar ägglossningen, den kommer mer sällan och i värsta fall aldrig.

I en intervju med Hänt berättade Maria om tacksamheten över att trots sin sjukdom ändå lyckats bli gravid:

– Jag känner mig otroligt tacksam för att det ändå gick så bra och löste sig relativt enkelt. Samtidigt tänker jag på de som är i samma situation som jag var tidigare och som oroar sig väldigt mycket. Det tar mycket kraft och energi och är prövande för en själv, partnern och relationen.

Annons

I samma intervju svarade hon på hur framtidsplanerna om fler barn tillsammans med sambon Emil ser ut:

– Jag tror vi är SÅ nöjda! Nu kan man bara blicka framåt.

Maria Forsbloms nya glädjebesked

Under tisdagen delade TV4-programledaren med sig av ett nytt glädjebesked på sin Instagram för sina följare.

Hon har nämligen kämpat med att donera blod under fyra års tid men har tidigare haft för lågt blodvärde för att kunna donera, men nu är hon äntligen på en godkänd nivå:

”Äntligen! Efter fyra år med för lågt blodvärde för blodgivning är jag nu på godkänd nivå. Värt att tänka på: blod kan inte tillverkas på konstgjord väg så sjukvården - och framförallt patienterna är beroende av friskas solidaritet. Man ger och man får här i livet.”

Det glädjande beskedet möttes av positiva reaktioner från följarna som skriver vilken fin insats det är att donera blod:

”Så himla fin insats! Hade jag fått lämna blod hade det varit en självklarhet för mig!”, skrev en följare. En annan person fyllde i med att hen fick blod i samband med en stroke som räddade hens liv:

”Fick 55 påsar blod i samband med stroke för snart nio år sedan vid 42 års ålder. Mina fyra barn hade inte haft ngn pappa om det inte fanns blodgivare”, skrev hen.

FOTO: Maria Forsblom/Instagram, Karin Törnblom/TT, Nyhetsmorgon/Youtube

Annons