Lars Lerin stöttas efter stoppade skilsmässan från maken Junior

Lars Lerin och maken Junior

För knappt två månader sedan kom chockbeskedet – Lars Lerin hade ansökt om skilsmässa från maken Junior.
Och bara timmar efter att nyheten briserat kom nästa vändning; Lars Lerin drog tillbaka ansökan.
Sedan dess har det varit tyst kring paret, men nu väller stödet in efter ett ovanligt inlägg.
Slå på ljud

I början av februari kom det oväntade beskedet att konstnären Lars Lerin, 66, ansökt om skilsmässa från maken Manoel ”Junior” Marques Lerin, 43. Knappt två månader tidigare hade paret varit julvärdar i SVT under julafton och det hyllats för sin medverkan.

Lars och Junior har varit gifta i 11 års tid och tillsammans har de sönerna Rafael och Gabriel, och bor tillsammans på Hammarö strax utanför Karlstad. Det är också där Lars Lerin verkar som konstnär med stor framgång, så stor att han fått flertal program på SVT.

Om skilsmässan kom som en chock för många så var det desto fler som tappade hakan när det bara timmar efter ansökan avslöjats meddelades att paret ångrat sig – och tagit tillbaka sin skilsmässoansökan från Värmlands tingsrätt.

Därför ville Lars Lerin skilja sig

Lars Lerin kontaktade själv tingsrätten där han förklarade det hela:

“Hej bästa domstol, Ursäkta - jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skriver konstnären i ett mejl till tingsrätten.

I en intervju med lokaltidningen Nya Wermlands Tidningen berättade sedan Lars om vad som låg bakom skilsmässoansökan, och också varför den dragits tillbaka. Han beskrev det som att han "gjort något överilat".

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Jag fick för mig att jag skulle ha ett annat liv helt enkelt, säger han till NWT.

LÄS MER: Lars Lerins hemliga sorg: ”Försvann”

Varken Lars Lerin eller Junior har sedan dess uttalat sig om händelsen. Konstnären är dessutom ytterst fåordig sedan tidigare om sitt familjeliv. Sönerna har man bara fått en skymt av, i övrigt är det sällan som SVT-profilen visar upp sitt privatliv.

Stödet till Lars Lerins familj efter krisen

Men trots det har stödet till paret varit stort. Just nu visar SVT en repris av dokumentären Den inre skogen av regissören Thomas Jackson. Där medverkar bland annat Lars Lerin, något som uppmärksammats av Sandgrund Lars Lerin på Instagram.

I kommentarsfältet passar följare och trogna fans på att skicka sitt stöd till Lars Lerin och familjen, och kärleken är genomgående under inlägget.

”Du är fantastisk”, skriver en person.

”Tack för allt fint du tillför”, skriver en annan följare.

”Jag såg denna underbara dokumentär. Det var fantastiskt att koppla och förstå dig och fina målningar. Från själen som du finner i skogen. Vi har tur du och jag, kärlek till dig och familjen”, skriver en tredje person.

LÄS OCKSÅ: Anders Kraft bryter tystnaden om kärlekslyckan – så träffade han nya flickvännen

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrink om okända otroheten – nu berättar han

FOTO: TT

SENASTE NYTT!