TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför blir Lars Lerin ambassadör för Missing people

22 feb, 2021 
https://image.hant.se/image-5964280?imageId=5964280&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Jakob Meijer
AvCharles Thulin
Lars Lerin
Lars Lerin får ett nytt hedersuppdrag.
Nu berättar han om den privata anledningen som fick honom att tacka ja.
Annons
Här är allt du vill veta om konstnären Lars LerinBrand logo
Här är allt du vill veta om konstnären Lars Lerin

Lars Lerin, 66, ser vi ständigt i tv. Utöver all medial tid har han fullt upp med målandet och barnboksförfattande.

Så sent som i julas sågs Lars och maken Manoel ”Junior” Marques Lerin, 43 i rutan då Lerin fått hedersuppdraget att vara julvärd.

Många blev därför minst sagt förvånade när det bara några veckor senare blev offentligt att Lars ansökt om skilsmässa. Men Lars var snabb med att poängtera i media att det bara rört sig om ett misstag.

“Hej bästa domstol, Ursäkta - jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skrev han i ett mejl till domstolen.

Lars Lerin om skilsmässoansökan

Lars förklarade senare för tidningen NWT att skilsmässoansökan varit ett impulsivt drag, som han nu alltså ångrar.

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Jag fick för mig att jag skulle ha ett annat liv helt enkelt, sa han till tidningen.

Allt är alltså som det tidigare varit, Lars och Junior är gifta. Med den skillnaden att den folkkäre akvarellkonstnären nu fått ett nytt hedersuppdrag efter jobbet som julvärd.

Annons

Lerin blir nämligen ambassadör för frivilligorganisationen Missing People, som letar efter försvunna människor.

”Stort tack Lars för att du är med oss och sprider budskapet om att ingen ska försvinna utan att hittas”, skriver Missing People på Facebook.

Lars sorg – vännens bror försvann spårlöst

Personliga skäl ligger bakom Lerins val att engagera sig.
– För väldigt länge sen hade jag en vän vars bror försvann. Han skulle åka från sitt hem till Västkusten och han kom aldrig fram. Han skulle ta tåget. Vi fick aldrig reda på vad som hade hänt, säger Lerin.

Nu blir han ambassadör för organisationen. Huruvida Lerin kommer delta på fältet och aktivt leta efter försvunna människor är oklart.
– Jag tänker så här, att om Missing People hade funnits på den tiden så hade det kanske gjort skillnad. Det är i alla fall en otroligt livsviktig organisation detta, som jag ska försöka stödja så gott jag kan, säger Lerin.

Missing People har 300 utbildade och professionella aktiva volontärer och drygt 70 000 frivilliga personer. Den frivilliga organisationen samarbetar med myndigheterna men har inget statligt stöd.

FOTO: TT, SVT

Annons