Lana Sulhav lämnar Sverige efter Idol – ska till pojkvännen

Idol-Lana Sulhav
Exklusivt

Lana Sulhav tillhör just nu top fyra i årets säsong av Idol.
Men så fort tävlingen är slut kommer artisten att lämna Sverige.
Nu berättar hon varför.

Idol 2021 börjar lida mot sitt slut då det ikväll redan är dags för semifinal! De som är kvar i tävlingen är Lana Sulhav, Birkir Blær, Jacqline Mossberg Mounkassa och Annika Wickihalder.

Under kvällen kommer idolerna framföra två låtar med olika teman där det första temat är tittarnas förslag och det andra en hyllning till tittarna.

I årets säsong av Idol har det varit otroligt starka artister där bland annat Lana Sulhav har kommit att bli en riktig tittarfavorit . I kvällens tionde fredagsfinal kommer hon sjunga Summertime Sadness av Lana Del Rey och At Last av Etta James.

Men så fort Idol är över kommer Lana att lämna landet. Nu berättar hon om beslutet.

Exklusivt
Idol-Fredrik bryter tystnaden om TV4:s stora miss: ”Tyvärr”

Lana Sulhav om relationen till systrarna

Sedan Lana klev in på audition i Stockholm tidigare i våras har hon blivit ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Och faktum är att hennes syskon även de har synts till i tv-rutan.

Lana har nämligen två systrar som har varit aktuella i diverse program och serier. Systern Shada, 25, är skådespelerska och har bland annat medverkat i succéserierna Innan vi dör och Kalifat, medan systern Shilera, 30, dejtade Sebastian Martinsson, 28, i årets Bachelor.

Systrarna Sulhavs har ett starkt syskonband till varandra och när Hänt träffade Lana på genrepet av den kommande fredagsfinalen i Idol berättade hon att Shilera är den hon går till för att hitta sig själv.

– Jag går till henne när jag typ behöver förstå vem jag är. När jag totalt tappat bort mig själv så är det hon som bara "ok Lana det här är du, bara så du vet". Det är som att hon tar ner mig på jorden igen när jag flutit bort, förklarade hon då.

Därför lämnar Lana Sulhav landet efter Idol

I samma veva som hon berättade om sitt starka band till systrarna kunde hon även avslöja en annan detalj, nämligen att hon har hittat kärleken.

Under intervjun med Hänt var hon ganska noga med att inte avslöja för mycket, men hon avslöjade däremot att hennes stora kärlek förmodligen kommer att befinna sig i publiken under fredagens sändning av Idol.

Men varför vill inte Lana säga för mycket om sitt kärleksliv? Jo, för att det är väldigt nytt.

– Ni är de första som får veta det här, det är väldigt nytt, avslöjade hon.

Det visade sig iallafall att Lanas nya kärlek bor i Köpenhamn och att hon, så fort hennes äventyr i Idol är slut, planerar att resa dit.

– Måste bara kolla mitt schema först men sen ja, berättade hon för Hänt.

Och ikväll var stunden kommen då Lana dessvärre blev tvungen att lämna tävlingen. Men vi hoppas det blir en kär återförening med pojkvännen.

LÄS OCKSÅ: Därför kritiseras Linda Lindorff efter Heidis avhopp i Bonde söker fru

LÄS OCKSÅ: Lars ”Lasseman” om fejkkontot på Instagram – nu ryter han ifrån

FOTO:

SENASTE NYTT!