LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Läkarnas chockbesked till Linda Hammar: ”Det enda vi kan göra...”

02 sep, 2022 
Lars-Åke Fransson och Linda Hammar
Tv-profilen Linda Hammar förlorade i våras sin älskade make.
Men som om inte detta vore nog drabbades även hon själv hårt av en sjukdom som läkarna inte kunde identifiera.
Annons
Linda Hammar om tuffa tiden under pandemin: ”Ledsen mycket”Brand logo
Linda Hammar om tuffa tiden under pandemin: ”Ledsen mycket”

Linda Hammar, 49, blev en välkänd tv-personlighet när hon medverkade i flera säsonger av det populära programmet I en annan del av Köping som senare kom att bli Välkommen till Köping.

Men hon har haft en minst sagt tuff tid bakom sig. Hennes färsman Lars-Åke Fransson som hon haft vid sin sida i hela elva år gick nämligen tragiskt bort i våras efter en tids sjukdom.

Det var Lindas lillebror Filip Hammar – som även han är en känd tv-personlighet – som gick ut med den tragiska nyheten.

– Det är med sorg vi måste berätta att Lars-Åke, Lindas fästman, har gått bort efter en tids sjukdom. Saknaden är stor. Våra tankar går till hans familj och vänner. Nu ska vi ta hand om varandra och vårda minnet av Lars-Åke. Vi ber om att få bearbeta detta och sörja ifred, hälsar familjen Hammar genom Lindas lillebror Filip Hammar till Aftonbladet.

Annons

– Det var något fel på hans hjärta och han dog i mars. Det var väldigt sorgligt, berättade Linda i en intervju med Året runt.

Linda Hammar drabbades hårt av covid-19

Men som att inte detta vore nog så har Linda Hammar själv också tampats med vissa hälsoproblem som läkarna inte fick bukt på. Allt började med att hon testade positivt för covid-19 och var tvungen att ligga isolerad i ett hus längre bort från boendet där hon bott tillsammans med åtta andra jämnåriga de senaste 30 åren.

Hon drabbades hårt av sjukdomen och hade hög feber och upplevde en oerhörd trötthet. Hon tillfrisknade men blev sedan sjuk igen. Läget blev så allvarligt att hon behövde köras in akut till sjukhuset, något som hennes mamma Tiina berättar i en intervju med Året runt.

Annons

– Innan jul tyckte jag att Linda hade varit väldigt blek ett tag och hon var åter så väldigt trött.

Läkarnas besked – kan inte leva med så lågt blodtryck

Väl på sjukhuset blev familjen informerade om att Linda hade 39 i blodtryck, något som en familjevän som är läkare förklarade är ofantligt lågt – man ska inte kunna leva med så lågt blodtryck.

Hon fick fyra påsar blod, röntgades och fick ta oändligt med tester – men utan resultat. Läkarna kunde aldrig fastställa anledningen till hennes låga blodtryck. Men mamma Tiina misstänker att det kan ha och göra med den covid-19-infektion som hon kort innan hade drabbats hårt av.

Framtiden för familjen Hammar är oviss – Tiinas make Lars tampas nämligen också med hälsoproblem. I intervjun med Året runt förklarar hon att de får ta en dag i taget.

– Det enda vi kan göra nu är att ta en dag i tagen. Jag försöker ta en lång promenad i skogen varje dag, det rensar hjärnan från oro och ledsamma tankar, säger Tiina.

FOTO: Janerik Henriksson/TT/Karin Törnblom/TT

Annons