TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Laila Bagge om att behålla Anders Bagges efternamn – efter skilsmässan

26 jul, 2021 
Mimmi Fouchenette
Laila Bagge och Anders Bagge var gifta i sju år. Sedan dess har Laila hunnit gifta om sig och skiljas samt träffat en ny som hon lever med idag. Läs vidare för att ta reda på varför hon har behållt efternamnet Bagge.
Annons
Laila Bagge & Korosh Kananians kärlekssagaBrand logo
Laila Bagge & Korosh Kananians kärlekssaga

Laila Bagge , 48, slog igenom för offentligheten 2008 när hon tillsammans med Anders Bagge, 53, och Andreas Carlsson, 48, presenterades som den nya Idol-juryn. Laila satt i juryn i åtta år och nu jobbar hon som radiopratare varje morgon i Rix MorronZoo tillsammans med radioprofilen Roger Nordin, 44.

När tog Laila namnet Bagge?

Mellan åren 1995 till 2002 var Laila gift med Anders Bagge, det var från det äktenskapet som hon tog efternamnet Bagge ifrån. Efter skilsmässan från Anders gifte hon sedan om sig med Niclas Wahlgren, 55, då bytte hon däremot efternamn till Wahlgren och la till Bagge som mellannamn. Då hette hon Laila Wahlgren fram tills att de separerade 2014. Idag är Laila tillsammans med Korosh Kananian, 29, och hon har bytt tillbaka till efternamnet Bagge.

Varför ville Laila ha tillbaka efternamnet Bagge?

Efter skilsmässan med Niclas Wahlgren ville Laila ha tillbaka efternamnet Bagge. Det var en krånglig väg dit, eftersom hon hette Bagge i mellannamn under tiden kunde inte Skatteverket godkänna hennes ansökan. Detta rasade Laila Bagge mot i ett debattinlägg på SVT Opinion 2015.

Annons

”Jag har hetat Bagge i efternamn sedan jag var tjugo år. Det efternamnet har jag använt som artist, programledare, företagsledare och vid olika events. Det är med andra ord inte bara ett efternamn för mig, utan också ett slags varumärke”, skrev hon då.

Laila gick vidare med frågan till Patent- och registreringsverket för att få tillbaka sin ex-makes namn. Till slut gick hennes ansökan igenom.

– Jag var tvungen att registrera det som varumärke och betala för att få tillbaka det som efternamn, vilket jag då gjorde, och hamnade i kö där i sex månader och till slut, nästan ett år senare, så hade allt gått igenom, säger Laila Bagge till Nöjesbladet.

Laila Bagge Bagge

Idag heter hon Laila Bagge men däremot lyckades hon inte att ta bort Bagge i sitt mellannamn, så under en lång period var hennes hennes fullständiga namn Laila Bagge Bagge.

– Mitt mellannamn är kvar tills Skatteverket ändrar det, då jag återigen måste skicka in en ansökan om att ta bort mitt mellannamn. Så för tillfället heter jag Laila Bagge Bagge, säger hon.

Men idag när man söker upp henne så heter hon Laila Natali Bagge, så det verkar som att Skatteverket har hjälpt henne med namnproblemet.

FOTO: Viafree, Youtube

Annons