LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stiernstedt och Asplund spelar artister i ny film

19 maj, 2023 
TT Nyheter
Hedda Stiernstedt och Josefin Asplund under filmfestivalen i Cannes. Pressbild.
Hedda Stiernstedt och Josefin Asplund spelar två artister i den nya svenska filmen "Iza & Alice", som snart börjar spelas in.
– Jag har fått lära mig spela gitarr, säger Hedda Stiernstedt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den senaste tiden har Hedda Stiernstedt lärt sig spela gitarr. Nu får hon äntligen berätta varför. Hon spelar den ena huvudrollen i den nya svenska filmen "Iza & Alice", om två artister som motvilligt paras ihop och ger skjuts åt varandras karriärer.

Det är ingen musikal, men musiken spelar en stor roll i filmen och låtarna är specialskrivna för projektet, som presenterades under filmfestivalen i Cannes. Men vilka låtskrivarna till filmen är förbli än så länge hemligt.

Ökad puls

"Iza & Alice" börjar spelas in i augusti och får premiär i september nästa år. Musiken kommer dessutom att släppas i samband med filmpremiären.

– Det blir som en teaser inför filmen, säger regissören Emma Bucht.

– Pulsen går upp bara vi pratar om det, säger Hedda Stiernstedt och skrattar.

Hon har liksom de flesta haft en barndomsdröm om att bli rockstjärna, men har inga tankar om att bli artist "på riktigt":

Annons

– Nej, jag har aldrig tänkt att bli artist för jag vill bli bäst på det här, skådespeleriet, och utveckla mig inom det. Så jag känner inget behov av det.

Dalande karriär

Hedda Stiernstedts rollfigur Iza är en bred och folklig artist vars karriär är i dalande. Då paras hon motvilligt ihop med Astrid (Josefin Asplund), ett stjärnskott från indiescenen som verkligen inte vill ha att göra med en föredetting som Iza. Men de kan lära av varandra.

Josefin Asplund sjöng i musikaler som barn, men har heller ingen dröm om att bli artist.

– Men det här är fantastiskt kul. Nu håller jag på och undersöker hur min karaktär sjunger och hur hennes kroppsspråk är, så det är verkligen ett djupdyk ner i karaktärsarbetet, säger hon.

Annons