TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skarpa kritiken mot TV4:s nya gala En kväll för vår planet

26 aug, 2021 
Anna Brolin och Danny Saucedo
Redan innan TV4:s nya gala En kväll för vår planet har sänts möts den av kritik.
Det är flera som kritiserar att programledarna har flugit och rest inför programmet – då det inte är miljövänligt.
”Kommer inte titta av den anledningen”, skriver en.
Annons
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?Brand logo
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?

TV4 har premiär för en helt ny gala vid namn En kväll för vår planet. De som leder galan är Danny Saucedo och Anna Brolin.

På WWF:s hemsida skriver organisationen om syftet med galan: ”Insamlingsgalan sätter ljus på klimatförändringar, skogsskövling, illegal jakt och andra hot mot vår planet. Nu är det dags att samlas och visa hur vi alla kan vara med och göra en insats för att bevara djur och natur och kämpa mot klimatförändringarna. Det är vår framtid som står på spel.”

Men nu möts galan av kritik – redan innan den sänds. Flera tycker nämligen det är konstigt att Anna och Danny flugit med flygplan inför reportagen som kommer visas under galan.

Anna Brolin om galan En kväll för vår planet – oron för barnen

Anna Brolin har i en intervju med Expressen pratat om den nya galan och medger att hon är orolig över att barnen ska växa upp i en klimatkris.

– Ja, definitivt. FN:s klimatrapport som kom nu sätter ord på ganska mycket. Jag känner verkligen att jag vill vara med och agera. Barnen ställer frågor och vet om hur illa det ligger till. Jag känner definitivt att jag har ett personligt engagemang, säger hon till tidningen.

Annons

Inför galan har Anna Brolin befunnit sig på en reportageresa i Afrika för att lära sig om djur som är utrotningshotade.

– Där fick jag se på nära håll hur det är ställt med det vilda djurlivet, hur hoten ser ut, och även hur Världsnaturfonden arbetar. Det var speciellt på många sätt. Att se hur illa det verkligen är och hur snabbt det har gått. Hur snabbt det går att faktiskt utrota en art och att det tar otroligt lång tid att hjälpa arterna tillbaka. Så det var väldigt starkt, säger hon till Expressen.

Kritiken mot En kväll för vår planet: ”Blir lite konstigt”

Redan innan galan har sänts har den fått kritik och det handlar om att programledarna har flugit utomlands för galans skull. Eftersom båda befunnit sig på reportageresor inför programmet kritiserar nu flera att galan ”säger emot sig själv” då flygresor inte är miljövänligt.

Till videon ovan har flera uttryckt sina åsikter.

Bland annat en som skriver: ”Intressant med en rädda planet gala samtidigt som ni flyger världen över.”

En annan instämmer och skriver: ”Bra med en gala men det blir lite konstigt att ha programledare som bl.a. flyger mycket och verkligen bidrar till problemet. Kommer inte titta av den anledningen. Känns tragikomiskt. Nog måste det finnas bättre lämpade personer som lever mer som de lär.”

FOTO: TV4 / Jonas Ekströmer/TT

Annons