Anna Brolin om vikthånen och näthatet efter sändningarna i TV4

Anna Brolin

Anna Brolin är en folkkär programledare som genom åren synts på TV4. Men det finns baksidor med jobbet.
Nu berättar hon nämligen om vikthånen och hatet hon upplever efter varje sändning.
– Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning, säger Anna till tidningen Amelia.
Slå på ljud

Journalisten och programledaren Anna Brolin, 41, har jobbat på TV4 i flera års tid. Förutom att jobba med kvällsprogrammet Efter fem så har hon genom åren jobbat med sporten och bevakat många fotbollsevenemang som EM och VM.

Förutom detta så roddar hon även TV4:s Farmen och ibland dyker hon upp som programledare i Nyhetsmorgon. Tillsammans med kollegorna Henrik Alsterdal och Maximilian Artell leder hon Efter fem främst på torsdagar och fredagar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

GRAVIDA Sannas starka ord till sambon inför alla

Anna Brolins ord om att ta över omtyckta Farmen

För ett år sedan var det dock många tv-tittare som blev förvånade då Anna plötsligt saknades i sin vanliga roll i Efter fem.

Tittarna skulle snart få ett svar, då TV4 var snabba med att förklara att Anna tagit över programledarrollen för Farmen efter att tidigare programledaren Paolo Roberto tvingats lämna kanalen med omedelbar verkan i fjol.

– Att få arbeta med ett program som Farmen där man kastas tillbaka hundra år i tiden och på nytt lär sig leva det enkla, men ack så aktuella, livet ska verkligen bli superroligt, sa Anna Brolin i samband med kanalens besked.

Anna Brolin om vikthånen: ”För fet för att vara med i tv”

Att var offentlig och jobba med tv kan ibland ha sina baksidor. Framgången har inte alltid inneburit glädje. I en intervju med Amelia berättar Anna nu om att hon ofta får utstå näthat. Hon beskriver att hon dagligen får höra att hon är för fet för att vara med i tv – efter varje inslag eller sändning.

– Jag blir fortfarande förvånad över digniteten på elakheterna. Finns det ingen gräns? Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning. ”Hur kan du ha på dig så kort och tajt kjol när du ser ut så?” Vad är det som triggar folk att skriva så?, säger Anna Brolin och fortsätter:

– Jag drar storlek 38, vilket torde anses ganska normalt. Men det verkar finnas någon sorts föreställning om att man måste vara superskinny för att få vara programledare i tv?

På frågan hur Anna hanterar hatkommentarer försöker hon tänka att det positiva överväger det negativa.

– Som alla andra har jag bra och dåliga dagar. Jag får förstås mycket positiv feedback också, men elakheterna sticker ut. Näthat hanteras nog bäst genom att bara försöka låta det rinna av och i stället ta tillvara på det fina och peppiga som skrivs, även om det är lättare sagt än gjort. Att inte tillåta det att äta upp en.

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström om relationen till Peter idag – efter skilsmässan

LÄS OCKSÅ: Så lever Linn Regild efter Bonde söker fru – berättar om kärleken

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!