LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas kritik efter upptäckten i Tillsammans mot cancer-galan 2022

11 jan, 2022 
Anna Brolin i transparent svart klänning. Anna och Arantxa programleder galan Tillsammans mot cancer 2022.
Årets viktigaste kväll, galan Tillsammans mot cancer, gick av stapeln under måndagskvällen.
Det var en fantastiskt känslofylld gala, ledd av den folkkära tv-profilen Anna Brolin.
Men nu uttrycker följarna sin stora besvikelse över en detalj i direktsändningen.
Annons
Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritikBrand logo
Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritik

År 2022 skulle galan Tillsammans mot cancer ledas av allas vår Pär Lernström, 41, och stjärnskottet Arantxa Alvarez, 30.

Under gårdagen sändes galan, och som vi alla vet vid det här laget, blev det ju inte riktigt som planerat...

Pär Lernström stoppades – blev ersatt av Anna Brolin

Det var i slutet på förra veckan som Pär kunde lämna det tråkiga beskedet att han inte kan programleda måndagkvällens gala som tänkt, då han drabbats av sjukdom.

– Jag har fått covid, men mår under omständigheterna bra, sade han till Aftonbladet då.

TV4-profilen och programledarkollegan Anna Brolin, 41, fick då frågan att genomföra det prestigefyllda uppdraget i Pärs ställe.

”Det en otroligt viktig kväll och jag vet själv hur viktig forskningen är. Min mamma överlevde cancer och utan viktiga framsteg i forskningen hade mamma kanske inte klarat sig”, sade Anna i ett pressmeddelande efter det att hon fått frågan.

Skönt! Två kvinnliga och energisprudlande programledare i tv-rutan under årets viktigaste gala.

Annons

TV4:s kris – artister tvingades ställa in på grund av sjukdom

Men med en kris undviken, var det så väl dags för TV4 att möta nästa problem... fler sjukdomsbesked. I ett spänt coronaläge är det många som måste ta tråkiga men ansvarsfulla beslut.

Gina Dirawi, 31, Daniel Boyacioglu, 41, som skulle framföra låten EnsamCancergalan tvingades ställa in på grund av sjukdom.

Några andra kända gäster som skulle uppträtt, Oscar Zia, 25, och Cherrie, 30, bekräftade att de drabbats av covid-19, bara timmar innan sin medverkan. Vi hoppas de mår bättre snart!

Men dumt vore det väl att fokusera på de som inte kunde komma. The show must go on! Några som var på plats och framförde magiska musikstycken var sångfåglarna Molly Hammar, 26, Moonica Mac, 31, och Charlotte Perrelli, 47.

Här framför artisten Moonica Mac låten Månen från Så mycket bättre. Originallåten är skriven av Thomas Stenström i samband med en reklamkampanj för just Cancerfonden.
Här framför artisten Moonica Mac låten Månen från Så mycket bättre. Originallåten är skriven av Thomas Stenström i samband med en reklamkampanj för just Cancerfonden.

Tittarnas kritik mot Tillsammans mot cancer-galan 2022

Och det var faktiskt just under artisternas uppträdanden som den upprörande detaljen gjorde sig känd i direktsändning. När de framförde sin musik så rullade nämligen en liten text under dem i tv-rutan.

Annons

Vit text ovanpå en blå bakgrund, se bilden ovan, där man alltså kunde avläsa vilka privatpersoner och företag som skänkt pengar till ändamålet; att föra cancerforskningen framåt.

Men det var många tittare som uttryckte stor besvikelse över just detta, att det här grafiska elementet i bild, gjorde texten och infon rörande bidragsgivarna helt oläslig.

Kan inte se texten som visar de (oss) som skänker pengar”, skriver en upprörd TV4-tittare.

TV4, det finns ingen som kan läsa texten om vilka som skänker. Den är för liten och det vita smälter in i det blå”, instämmer flera andra.

Så synd, för det hade varit kul att se vilka som skänker”, konstaterar en tredje.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar på kritiken.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons