LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Brolin i tårar under Tillsammans mot cancer – orden om Hannah Ekwall

10 jan, 2022 
Johanna Alm
Anna Brolin Tillsammans mot cancer pp
I den direktsända tv-galan Tillsammans mot cancer ledde Arantxa Álvarez och Anna Brolin tittarna genom kvällen.
Och det blev väldigt känslosamt, inte minst för programledaren Anna som förlorade sin nära vän i sjukdomen.
– Cancern tog hennes liv, säger hon.
Annons
Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritikBrand logo
Danny Saucedos och Anna Brolins svar efter TV4-tittarnas kritik

Under måndagskvällen var det dags för Tillsammans mot cancer-galan att sändas, och det var inga mindre än Arantxa Álvarez och Anna Brolin som ledde tittarna genom den känslosamma kvällen.

Men det var inte bara tittarna som blev drabbade av berättelserna. Även Anna fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

Pär Lernström tvingades hoppa av Tillsammans mot cancer-galan

Egentligen var det Pär Lernström som skulle vara programledare för galan, men då han testade positivt för corona tvingades han dessvärre att lämna återbud. Istället fick TV4-profilen Anna Brolin hoppa in som Pärs ersättare.

På Instagram berättade Pär om den tråkiga nyheten.

”Det här är supertråkigt för mig, jag blev jätteglad när jag fick frågan om att göra det här och jag hade stor lust och passion för det här projektet. Men tyvärr blir det så här”, skrev han då.

När Anna fick förfrågan om att hoppa in i Pärs ställe behövdes det ingen betänketid. För henne var det nämligen givet att hjälpa till.

Annons

– Det är en otroligt viktig kväll och jag vet själv hur viktig forskningen är. Min mamma överlevde cancer och utan viktiga framsteg i forskningen hade mamma kanske inte klarat sig”, sa Anna i ett pressmeddelande.

Anna Brolin i tårar under Tillsammans mot cancer – orden om Hannah Ekwall

Under sändningen av Tillsammans mot cancer-galan blev det känslosamt för Anna.

Hennes mamma drabbades nämligen av bröstcancer för 19 år sedan och i programmet valde Anna att lyfta det.

– När min mamma Agneta drabbades av bröstcancer för 19 år sedan så stannade livet upp. Det blev grumligt och kallt. Cancer. Min älskade mamma, skulle vi inte få ha henne hos oss längre? Men vet ni? Det fick vi! Tack vare forskningen och sjukvården har jag fått ha min mamma vid min sida i nästan tjugo år till, i tjugo bonusår till hittills. Hon har blivit mormor två gånger om och har fortfarande en riktigt vass backhand som 75-åring, sa hon i programmet.

Annons

Men det var när Anna berättade om sin vän Hannah Ekwall som det blev extra känslosamt. Hannah hade nämligen inte samma tur som Annas mamma och somnade in bara 39 år gammal efter att ha kämpat mot sjukdomen.

– Men det blir inte några bonusår för alla. Igår så skulle min vän Hannah ha fyllt 40 år, det fick hon aldrig. Cancern tog hennes liv vid 39 års ålder och det är fortfarande alldeles för många öden som slutar så. Mer forskning behövs och fler månadsgivare behövs, sa Anna i programmet medan hon kämpade för att hålla tillbaka tårarna.

Vill du bli månadsgivare och stötta forskningen för kampen mot cancer, klicka på länken HÄR.

FOTO:

Annons