Tittarnas kritik om Nyhetsmorgon – efter inslaget med doktor Mikael Sandström

Doktor Mikael, Soraya Lavasani

Doktor Mikael och hans svar om sjukvård är ett givet inslag i Nyhetsmorgon, men efter dagens lektion om hemorrojder så möts han av kritik. Tittarna anser nämligen att deras frågor inte blir besvarade.
”Ingen respons”, skriver en tittare.

Doktor Mikael Sandström, 62, har blivit ett populärt ansikte i Nyhetsmorgon. Flera gånger i veckan dyker han upp i morgonshowen för att förklara ett och annat sjukdomsproblem för tittarna.

Under det senaste året har kärlekssagan mellan honom och programledaren Lotta Engberg, 58, varit ett mycket på tapeten. Det var i slutet av förra året som doktor Mikael avslöjade att paret hade varit på en första dejt. Och sedan dess har det gått snabbt. De har nu gått från att bo i två olika städer till att ha blivit sambos och bor numera i ett hus i Göteborg.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Doktor Mikael om livet i Göteborg med Lotta

Doktor Mikael har tidigare gett oss en uppdatering om flytten och hur sambo-livet funkar tillsammans med Lotta.

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år, har Mikael nyligen berättat för Hänt.

LÄS MER: TV4-tittarna rasar efter ändringen med GW

Doktor Mikael har alltså slagit sig ner i en helt ny stad och det är troligtvis mycket som är nytt för den populära tv-doktorn. Något som däremot är sig likt är hans uppdrag i Nyhetsmorgon. Trots hans nya bostadsort så är han ändå på plats i Nyhetsmorgon-studion flera gånger i veckan.

– Jag pendlar med tåg nu från Göteborg till Stockholm, då åker jag ner på måndagar och kommer hem igen på tisdagen, förklarade Mikael för Hänt.

Kritiken mot Doktor Mikael efter inslaget om hemorrojder

I det senaste inslaget med Doktor Mikael pratade han om ett känsligt men viktigt ämne – hemorrojder. Men efter inslaget har tittarna nu riktat en del kritik mot hans kunskaper om just detta ämne.

Tittarna tycker nämligen att programledarnas frågor kommer i första hand, när det egentligen borde vara tittarnas frågor som blir besvarade.

”Nej gör han inte han är ju läkare.... Men som vanligt... När han ska svara på tittarnas frågor då hinner han inte många för programledarna ställer sina egna.... Har föreslagit förr kan inte dom fråga om sina problem under reklam pauser.... Men som vanligt.. Ingen respons...”, skriver en tittare och får medhåll från en annan som inte heller verkar fått sin tittarfråga besvarad:

”Fattar inte grejen med det heller, jag skrev dit om endometrios men det glömde han med att man kan blöda där i tarmen.”

LÄS OCKSÅ: Tittarilska efter doktor Mikaels uttalande om p-piller i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Därför förlovar sig inte Mikael Sandström och Lotta Engberg

FOTO: TV4