Idol 2023 marknadsföring banner

Kristian Luuk om kampen med sonen – efter skilsmässan från Carina Berg

17 aug, 2022 
Kristian Luuk och Carina Berg
Kristian Luuk och Carina Berg har tillsammans en gemensam son.
Nu berättar han om kampen med Holger efter skilsmässan och hur han fått kämpa för att få vardagen att gå ihop.
Annons
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"
Carolina Gynning i chock efter udda gåvan från Carina Berg: "Du skojar"

Kristian Luuk, 56, och Carina Berg, 43, var under en tid ett av Sveriges mest igenkända par.

De båda har framgångsrika karriärer som programledare och sanningen är den att de träffade varandra när de delade på programledarskapet av Godnatt, Sverige år 2005. En tid senare blev de ett par och blev äkta makar 2008.

Under sitt äktenskap som tog slut 2016 fick de sonen Holger, 12, som nu bor varannan vecka hos föräldrarna.

Carina fann kärleken på nytt två år senare i fotbollsspelaren Erik Johansson, 33, och tillsammans har de fått två barnOtto och Juno. Men så vitt vi vet har Kristian sedan uppbrottet levt som singel.

Så är relationen mellan Carina och Kristian efter skilsmässan

Carina har tillsammans med vännen och kollegan Carolina Gynning podcasten Gynning och Berg där de delar med sig om allt mellan himmel och jord. I ett av avsnitten berättar Carina att relationen mellan henne och Kristian trots skilsmässan än idag är bra.

Annons

– Vi är väldigt goda vänner. Man kan ju bli goda vänner. Men jag bara funderade över den meningen "Vi separerar men är goda vänner". Man kan bli, man kan ha varit, men just där och då..., sade Carina då och fortsatte:

– Det är ju svårt att vara goda vänner när man är ett upptrasat sår och man inser att livet inte kommer bli som man trodde. Även om man är den som tar initiativet till skilsmässan så är det ju ett öppet köttsår, avslutar hon.

Kristian var länge tyst om skilsmässan men i radioprogrammet Karlavagnen 2019 öppnade han upp sig om tiden som emellanåt varit tuff.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, sa han förra året i Karlavagnen. Samtidigt erkände han att han inte hade kommit över skilsmässan.

Kristian om vardagspusslet med jobb och barn

När Kristian i veckan gästade podcasten Värvet kommer de in på hur man balanserar tiden med jobb och barn. Då berättar han hur han löste vardagspusslet efter skilsmässan från Carina.

Annons

– Sedan några år tillbaka när jag skilde mig andra gången så har jag ju haft min son varannan vecka, han är numera tolv, så ganska självgående, men då var han ju sju. Och då hade jag ett schema som va så att varannan vecka så hade jag inte så mycket, för att kunna läsa läxor och laga mellis och finnas där om han va sjuk, säger Kristian.

Han har dessutom två barn från en tidigare relation och när de föddes såg det annorlunda ut. Han var mitt uppe i att jobba med det så populära programmet Sen kväll med Luuk och hans fru dra hela lasset med barnen.

– När mina första barn föddes så gjorde jag Sen kväll med Luuk, så min fru fick dra hela lasset.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Fredrik Hessman/TT

Annons