LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kristian Luuk om livet med sonen Holger – efter skilsmässan från Carina Berg

02 apr, 2021 
Malin Ljung
Kristian Luuk gör en helomvändning och bryter nu tystnaden om livet efter skilsmässan från Carina Berg, och för första gången berättar han om hur han lever med sonen Holger.
Annons
Så ser Kristian Luuks barn ut idagBrand logo
Så ser Kristian Luuks barn ut idag

Programledaren Kristian Luuk är en av SVT:s mest hyllade profiler. Han leder bland annat På spåret med stor framgång, och nyligen hade hans nya satsning Veckans ord premiär på bästa sändningstid på fredagar.

Men trots att han syns näst intill varje vecka i tv är det ytterst få gånger som han pratar om sitt privatliv.Tidigare var han gift med programledaren Carina Berg och tillsammans har de sonen Holger, men i oktober 2016 var skilsmässan ett faktum för programledarparet.

Carina Berg har sedan dess gått vidare och gift om sig med fotbollsspelaren Erik Berg som hon nu även har två barn tillsammans med. Carina har valt att vara mer öppen med sitt privatliv och tillsammans med maken Erik har hon bland annat programmet Bergs drömkåk som visar upp hur de sliter med renoveringen av ett sommarhus.

Sonen Holgers frånvaro

Tidigare har sonen Holger lyst med sin frånvaro på sociala medier och i offentliga sammanhang, men den senaste tiden har Carina valt att visa upp sin äldsta son. Och många har tappat hakan över att han ser ut som en kopia av sin pappa Kristian Luuk.

Annons

Kristian har däremot var allt mer sparsam på att dela med sig av uppdateringar kring sonen. Men i en intervju med P4 Extra med programledaren Erik Blix valde Kristian för en vecka sedan att berätta om hur livet med Holger ser ut efter skilsmässan från Carina.

– Han är hos mig varannan vecka. Så varannan vecka är jag väldigt mycket med honom och försöker jobba så lite som möjligt, berättar Kristian.

Att få ihop livspusslet med en karriär och barn är inte alltid det lättaste, men Kristian Luuk avslöjar hur han lyckats lösa det utan att slå knut på sig själv allt för mycket.

– På Spåret-inspelningarna är faktiskt lagda efter mina och Fredrik Lindströms barnveckor. Vi spelar in varannan vecka bara, sedan åker vi hem till Stockholm och är med våra barn.

Kristian Luuks barn Smilla och Sebastian

Sedan tidigare äktenskap har Kristian även barnen Smilla, som hyllats för sina bakböcker – och sonen Sebastian. De har dock växt upp nu och således även flyttat hemifrån. En förändring som Kristian erkänner att han kanske inte var helt emotionellt förberedd på.

Annons

– Det var omtumlande. Det slog bara till plötsligt här i höstas. Det blev väldigt påtagligt i lägenheten, två rum stod tomma. Det var som att det var ”tumbleweed”, som rullade genom vardagsrummet, säger han och fortsätter med att han ändå ser något positivt med det hela:

– Det är också bra med förändring, och roligt också för då för jag hitta en ny relation mina barn. Nu ska vi åka skidor över påsk till exempel, då kommer dem.

Barnen om Kristian Luuks framgång

I P4 Extra konstaterar programledaren Erik Blix att det hörs att Kristian Luuk är väldigt stolt över sina barn, men frågar samtidigt om de är stolt över sin pappas framgång. Något som kanske inte är helt självklart:

– Oj, det måste du nästan fråga dem. Jag tror alltid att det finns ett mått av att ens föräldrar är pinsamma, oavsett vad de gör. Sedan ibland tittar de på saker jag gjort, inte På Spåret, men jag och Daniel Hallberg gjorde en talkshow som hette Luuk och Hallberg, då tittade de mycket på musiken i alla fall, säger Kristian Luuk.

FOTO: TT

Annons