LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwall om Den stora hälsoresan efter hustrun Hannah Ekwalls död

31 mar, 2021 
Patrick Ekwall om Den stora hälsoresan
Inspelningen av Den stora hälsoresan 2021 hade nyligen dragit igång när Patrick Ekwalls hustru Hannah gick bort.
Nu berättar sportjournalisten varför han fortsatte sin resa trots den stora sorgen.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

Det var förra året som discovery+ drog igång med sin nya satsning Den stora hälsoresan. I programmet får tittarna följa flera kända profiler som ska genomföra den omtalade träningsformen 16 weeks of hell, vilket innebär att man i fyra månader följer ett strikt kost- och träningsschema.

I den förra säsongen deltog bland andra programledarna Agneta Sjödin, 53, och Anders Öfvergård, 53, samt komikern Måns Möller, 46. Programmet möttes snabbt av en hel del kritik då deltagarna rasade väldigt mycket i vikt på kort tid. Måns drastiska utseendeförvandling väckte starka reaktioner hemma i tv-sofforna.

Trots kritiken kommer Den stora hälsoresan tillbaka i vår. Deltagarna avslöjade discovery+ i januari.

När är det premiär för Den stora hälsoresan 2021?

Snart drar äventyret igång igen och det är den 7:e april som gäller. Sex deltagare har sedan början av januari genomgått 16 weeks of hell och i gänget hittar vi kända namn som Patrick Ekwall, 55, Sofia Wistam, 54, och Viktor Frisk, 25.

Annons

– Jag mår bra, sover bra och tränar hårt. Det är ett helt nytt liv och jag älskar det, förklarade Viktor Frisk i ett nytt pressmeddelande.

Patrick Ekwall om hustruns död

Alla deltagare har såklart haft en tuff vår med anledning av inspelningarna, men för en person har de senaste månaderna varit extra kämpiga.

I februari gick nämligen Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall bort efter en tids sjukdom. Hannah blev endast 39 år gammal.

”Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade”, skrev Patrick på Instagram när han delade med sig av den tragiska nyheten.

Därför fortsatte Patrick med Den stora hälsoresan

Trots den stora familjetragedin och sorgen valde alltså sportjournalisten att fortsätta sin träningsresa. I ett nytt inlägg på Instagram berättar han hur det har varit för honom.

”En utmaning på alla sätt i det läget men också en fast punkt som kändes viktig. Det var dessutom något som Hannah verkligen ville att jag skulle göra, hon älskade att vi gjorde galna grejer. Och hon visste att jag skulle gilla utmaningen”, skriver han intill en träningsbild.

Annons

När Hannah gick bort var Patrick ett par veckor in i inspelningarna och han hoppade av direkt. Men sen en tid tillbaka är han återigen igång med träningsprogrammet och inspelningarna.

”Jag kände att jag mådde bra av att träna och inte äta för mycket skräp. Att upprätthålla ett fysiskt välbefinnande hjälper mig just nu. Jag mår helt enkelt bättre av det”, skriver han.

Patrick Ekwall kommer alltså inte att vara med i alla avsnitt av Den stora hälsoresan 2021 men fortsätter kämpa på. I kommentarsfältet möts han av hejarop från både vänner och följare.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons