Vem är Korpen i Masked Singer Sverige? Här är alla ledtrådar

Vem är Korpen

FOTO: TV4
I Masked Singer Sverige gissar tv-publiken och panelen vem som kan dölja sig under masken.
Men vem är Korpen?
Läs alla ledtrådar här!

I det nya TV4-programmet Masked Singer Sverige får tv-tittarna följa kändisar som tävlar i sång, iklädda masker föreställande olika sagolika djur eller saker. Exempelvis kommer tittarna att få se ett får, en godisautomat, en drake och mycket mer på scenen. Men vem döljer sig under vilken mask? Ja, det ska en expertpanel gissa sig till. Expertpanelen består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren.

LÄS MER: Karl Fredrik Gustafsson om relationen med paret Mandelmann

Att gissa rätt kommer ju inte bli det enklaste. Så expertpanelen kommer, tillsammans med tittarna, att få ta del av flera ledtrådar under säsongens gång. Och tillslut kommer de förhoppningsvis kunna gissa rätt!

Vilka som döljer sig under maskerna är hemligt från start och inte ens programledaren David Hellenius vet vilka kändisar som medverkar.

Det blir en spännande säsong, men nu till ledtrådarna – vem är Korpen?

Vem sjunger under Korpen-masken?

Vem kan det vara som döljer sig under Korpen-masken?

Det här säger ledtrådarna om Korpen:

Avsnitt 1

– Det är jag som är Korpen och det är jag väldigt stolt över. Jag har de snyggaste fjädrarna i den här tävlingen. Det sägs också att korpar är intelligenta och folk har faktiskt kallat mig för professorn, säger Korpen i introduktionsvideon och fortsätter:

– Men allt är inte svart och vitt. Vi korpar har också rykten om att vi stjäl, och visst har jag stulit. Men bara några hjärtan.

I videon befinner sig Korpen i något som liknar en verkstad, och efter att ha plockat ur en säck ur motorhuven på en bil ser man Korpen hålla i ett kärleksbrev med numret 88 på.

– Jag har alltid skapat magi med händerna och det har lett till ett liv i rampljuset. Jag har lyckats förut att göra det som ingen trodde var möjligt. Nu ska den här korpen flyga!

Väl på scen framför Korpen The phantom of the opera av Andrew Lloyd Webber. När Korpen får frågan var han står politiskt svarar han:

– Jag vill inte avslöja för mycket men i mitt jobb är jag tvungen att ta en tydlig ställning.

Avsnitt 4:

Styrka: Händig

Svaghet: Flaxig

– Det här är den mest spektakulära showen jag någonsin medverkat i. Och att få flyga in på scen, det är sånt korpar drömmer om. Just nu njuter jag av varje sekund och hoppas att det dröjer längre innan det här äventyret tar slut. Korpen flyger en vecka till. Och flyga, det gillar jag! Min dröm har alltid varit att bli pilot, men så anländer jag också bara några dagar efter landningsplatsen, säger Korpen i programmet och fortsätter:

– Jag återvänder ständigt till den solbelysta ön och visst har jag fått uppleva många gyllene ögonblick där. Apropå mitt flygande debuterade jag på vita duken i en film som börjar på en flygplats och det var verkligen i en roll jag kände igen mig i. Men det är framförallt i tv som många har sett mig. Jag har rest över hela världen, har till och med hamnat på stora arenor. Nu får vi se om jag står pall i en vecka till. Jag tycker inte om att förlora!

Ledtråd i form av ett föremål: En nyckelknippa med massa nycklar.

Avsnitt 6:

Låtval: The Weeknd – Blinding lights

– Hemligheter är något jag är bra på, mina barn vet inte ens om att jag gör det här. Men att jag rappar är allmänt känt. Det här är en av mina största utmaningar hittills. Det är ju inte korpligan precis, säger Korpen och befinner sig i ett klassrum med Camilla Läckberg. Han fortsätter:

– Min stora musikaliska dröm, ja det skulle ju vara att uppträda ihop med en annan supergrupp.

Men hur har Korpens skolgång sett ut?

– Jag har fått i en riktig stjärnskola och har synts både på Svensktoppen och i Melodifestivalen, säger Korpen och syns samtidigt på bild tillsammans med Peter Jöback, Camilla Läckberg och Carola. Han fortsätter:

– Jag trivdes riktigt bra i kören. Jag har bollat idéer med en deckardrottning. Det här med att stå på scen har inte alltid varit min grej, men nu är det dags för den här korpen att kraxa igen.

I avsnitt 6 delar Korpen med sig av tre påståenden. Två är sanna och ett är falskt:

– Jag hade en viktig roll under fotbolls-VM 94

– Jag har tränat med AIK:s A-lag i fotboll

– Jag vet mest i världen om ABBA

Ännu fler ledtrådar:

– Jag är helt utanför min comfortzone. Och jag älskar varje minut av det. Jag har nått en viss ålder där man hellre säger ja än nej. Mitt mål är att ständigt överraska och hålla er på tårna. Ni ska aldrig veta vad Korpen hittar på här näst! Håll i er, för snart kommer ni flyga av stolen!

Korpens andra låt: Micke Rickfors – Vingar

Avsnitt 7:

Låtval: Coldplay – Viva la Vida

I det sjunde avsnittet av Masked singer är det inte kändisarna själva som ger ledtrådarna, som i tidigare program. Istället är det en dold kompis som berättar om sig själv och Korpen. Denna kompis pratar engelska, som är översatt till svenska i denna text.

– Jag är här för att prata om Korpen. Varför jag? Kanske jag har nyckeln till vem Korpen egentligen är? Jag har ätit lunch med Englands drottning. Jag har uppträtt för Påven. Och jag har blockerat linjen för Paul McCartney. Jag vet också att Pernilla i panelen har pratat om mig. Jag träffade Korpen för 20 år sedan och vi har jobbat mycket ihop. Han har också ett gott sinne för humor. Han skrattar åt alla mina skämt, säger Korpens kompis i programmet och fortsätter:

– Det sägs att Korpen är intelligent. Korpen har många mål med livet. Jag vet att han har gått i mina fotspår, men han har fortfarande inte gjort vad jag har gjort. Måns i panelen, sorry, du har inte heller det. Kanske ett annat år!

I avsnitt 7 delar Korpen med sig en ledtråd i form av en tavla till Måns. Den föreställer Måns själv och Korpen. Vad betyder det?

Korpen i TV4:s nya program Masked Singer

Korpen.

FOTO: TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Expertpanelens gissningar

I programmet får expertpanelen chansen att gissa fritt. De namn som dykt upp och även gissats på av panelen är:

 • Thomas Ravelli
 • Ola Salo
 • Hasse Aro
 • Joe Labero
 • Glenn Hysén
 • Håkan Juholt
 • Niklas Strömstedt
 • Tomas Brolin
 • Christian Hellberg
 • Erik Hamrén
 • Alexander Karim
 • Reine Brynolfsson
 • Lasse Kronér
 • Anders Ygeman
 • Carl Bildt
 • Glenn Strömberg
 • Anders Svensson
 • Jesper Parnevik
 • Janne Schaffer
 • Anders Glenmark
 • Mikkey Dee
 • Lennart Jähkel
 • Leif GW Persson
 • Robert Wells

Robert Wells är Korpen i Masked singer Sverige – det betydde ledtrådarna

Roboten åkte ut efter en duell mot Korpen.

Folkkära artisten och programledaren Robert Wells är personen som dolt sig under Korpen-masken.

– Jag har haft så kul inne i den här masken. Jag är väldigt stolt, för ni trodde jag var sportstjärna och det är nog det närmsta idrott jag har kommit, säger Robert Wells i programmet efter att ha tagit av sig masken.

Korpen hoppade ned i brunnar, ”Wells” på engelska. Och uttrycket ”Stå pall” syftade på pianistens sittplats.

”Den solbelysta ön” var Roberts hemkommun Solna. Där finns favoritlaget AIK och tidigare även Råsunda fotbollsstadion som syntes på bild.

Korpen debuterade på vita duken på en flygplats när han spelade sig själv i filmen Tur och retur.

Siffran 88 syntes – det är så många tangenter på ett piano.

OS-flaggan syftade på att Robert Wells skrev den Officiella ouvertyren till Peking-OS 2008.

Korpen har samarbetat med Camilla Läckberg. Hon och Robert har skrivit låtar ihop.

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Så lång är David Hellenius – programledarens egna ord om längden

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjelléns kärlekssaga

FOTO: TV4