Klanen Kardashian – vem är egentligen vem och vem gör vad?

Klanen Kardashian – vem är egentligen vem och vem gör vad?

Med en lyxtillvaro vi vanliga dödliga bara kan drömma om och ett noga dokumenterat kärleksliv i tv-showen "Keeping Up With The Kardashians" har klanen Kardashian erövrat Hollywood och världen. Vi benar ut vem i familjen som är känd för vad.

De är överallt, klanen Kardashian. Men hur började allt? För att förstå familjens uppgång måste vi blicka tillbaka till 1995 och den extremt mediebevakade OJ Simpson-rättegången. Hade fotbollsikonen mördat sin exfru Nicole Brown och servitören Ronald Goldman, eller inte? Efter en skandalartad rättegång friades OJ. I hans stora försvarsteam av svindyra advokater fanns numera avlidna Robert Kardashian – exman till Kris och pappa till Kourtney, Kim, Khloe och Rob Jr. Han hade i sin tur vuxit upp i en privilegierad Los Angeles-familj och såhär i efterhand är det som om medlemmarna i klanen alltid varit menade att bli berömda.

Klanen Kardashian. Foto: NBC

Klanen Kardashian. Foto: NBC

Tv-showen “Keeping Up With The Kardashians” började sändas på kanalen E! år 2007. Den är nu inne på sin tionde säsong och inget ser ut att kunna bromsa dess framfart eller popularitet. Tre-fyra säsonger till med spin-offs ligger planerade, till ett värde av 844 miljoner kronor.

Kim

Kim Kardashian, maken Kanye West och lilla North West. Foto: All Over

Kim Kardashian, maken Kanye West och lilla North West. Foto: All Over

Den kändaste i klanen Kardashian är Kim, 34. Hon började sin karriär i Hollywood som personlig shoppare och stylist och var bästis med både Paris Hilton, 34, och Lindsey Lohan, 28. År 2007 släpptes mystisk nog en sexvideo som Kim hade gjort med dåvarande pojkvännen Ray J, 34. Bara veckor senare var showen “Keeping Up With The Kardashians” ett faktum. 2011 gifte sig den bakdelstunga tv-stjärnan med basketspelaren Kris Humphries, 30, inför kamerorna. Bara 72 dagar senare ansökte makarna om skilsmässa.

Kim Kardashians gamla Myspace-sida har dykt upp – och den är hysteriskt rolig

Året därpå började Kim dejta sin ungdomsvän, superstjärnan Kanye West, 38. Dottern North, 2, föddes 2013 och paret gifte sig i italienska Florens 2014. Kim väntar nu parets andra barn i december, som sägs vara tvillingar. Heta namn till kidsen? South och East.

Kourtney

Scott Disick och Kourtney Kardashian. Just nu är paret off. Foto: All Over

Scott Disick och Kourtney Kardashian. Just nu är paret off. Foto: All Over

Kims systrar Kourtney, 36, och Khloe, 31, figurerar minst lika mycket i showen. Tillsammans med Kim är de partners i Dash Stores och har både klädkollektioner och parfymer ihop. Kourtney är sambo med Scott Disick, 32, ett förhållande som inte alltid varit helt stabilt, vilket dokumenterats i showen. Paret har barnen Mason, 5, Penelope, 3, och Reign, 7 månader.

”Kourtney Kardashian och Scott Disick har gjort slut”

Khloe

Khloe Kardashian med syster Kourteney Kardashain. Mellan dem Kourtneys son Mason. Foto: Stella

Khloe Kardashian med syster Kourtney Kardashain. Mellan dem Kourtneys son Mason. Foto: Stella

När det gäller Khloe har det länge ryktats att hennes pappa egentligen är OJ Simpson, 67. Hon gifte sig med basketspelaren Lamar Odom, 35, för sex år sen, bara en månad efter deras första möte. Det höll inte. Hon kopplas numera till rapparen French Montana, 30.

Kris

Matriarken Kris Jenner (f.d Kardashian). Foto: All Over

Matriarken Kris Jenner (f.d Kardashian). Foto: All Over

Kristen Mary “Kris” Jenner föddes med efternamnet Houghton, bytte till Kardashian och slutligen till Jenner när hon gifte sig en andra gång. Kris är matriarken i familjen och var gift med pappa Kardashian åren 1978-1991. Under äktenskapet med Bruce Jenner, 65, numera Caitlyn, fick de döttrarna Kendall, 19, och Kylie, 17. Kris driver produktionsbolaget Jenner Communications och har hand om sina samtliga barns karriärer.

Caitlyn

Caitlyn. Tidigare hette hon Bruce Jenner och var gift med Kris. Foto: All Over

Caitlyn. Tidigare hette hon Bruce Jenner och var gift med Kris. Foto: All Over

I sitt liv som Bruce Jenner var hon en framstående idrottsman och OS-guldmedaljör i tiokamp 1976. Hon har varit gift tre gånger. Äktenskapet med Kris var det senaste och höll åren 1991-2013. Tillsammans har de döttrarna Kendall, 19, och Kylie, 17. Caitlyn har ytterligare fyra barn och fyra styvbarn. Under 2015 har hon genomgått en körskorrigering och blivit den hon alltid velat vara: Caitlyn.

Här är Caitlyn Jenners nya stil – och vi älskar den redan

Det första Caitlyn gjorde som sitt nya jag var att figurera på omslaget till Vanity Fair och sa då till magasinet:

– Om jag hade legat på min dödsbädd och hade hållit detta hemligt utan att ha gjort något åt det skulle jag antagligen säga: “Du har förstört hela ditt liv. Du tog inte hand om dig själv” och det ville jag inte skulle hända.

Caitlyn Jenner avslöjar allt i nya realityserien ”I am Cait”

Kendall och Kylie

Kendall Jenner (t.v.) och Kylie Jenner (t.h.). Foto: All Over

Kendall Jenner (t.v.) och Kylie Jenner (t.h.). Foto: All Over

Kris och Caitlyns döttrar är de yngsta i klanen Kardashian även om de lystrar till efternamnet Jenner. Tillsammans har de 50 miljoner följare på sociala medier. Nyligen tog de hem en deal med Topshop UK, vilket inte har hänt sedan Kate Moss, 41, gjorde samma sak för flera år sen.

Kendall, 19, jobbar som modell och är ansiktet utåt för både Estee Lauder och Calvin Klein. Hon har jobbat för kampanjer hos Karl Lagerfeld och Chanel, gått catwalk för Vera Wang och Marc Jacobs samt dejtat One Direction-artisten Harry Styles, 21. Nyligen sågs hon ha en mysig stund med Formel 1-stjärna Lewis Hamilton, 30. Kylie, 17, är flitigt aktiv på sociala medier, äger en hårförlängninsglinje och bekräftade nyligen att hon dejtar rapparen Tyga, 25.

Brody

Brody Jenner. Foto: All Over

Brody Jenner. Foto: All Over

I sitt andra äktenskap fick Caitlyn barnen Brandon Jenner, 34, och Brody Jenner, 31, som man också har kunnat se i tv-showen. Brody (ovan) har dessutom varit med i “The Hills”, “The Princess of Malibu” och jobbat som modell. Caitlyn har även sonen Burton och dottern Cassandra från sitt första äktenskap. Men eftersom de inte figurerar i serien så, tja, existerar de inte.

Brandon

Bruce Jenner/Caitlyn med sonen Brandon Jenner. Foto: All Over

Bruce Jenner/Caitlyn med sonen Brandon Jenner. Foto: All Over

Caitlyns son Brandon har däremot varit med i “Keeping Up With The Kardashians”, “The Princess of Malibu” och sjunger numera i indie-duon Brandon & Leah tillsamman med sin fru Leah, 32.

Rob Jr

Rob Jr syns ibland i The Kardashians. men för det mesta håller han sig borta från rampljuset. Foto: All Over

Rob Jr syns ibland i The Kardashians. men för det mesta håller han sig borta från rampljuset. Foto: All Over

Rob Jr, 28, är yngsta barn till Kris och Robert. Han figurerar i serien där man har kunnat följa hans förhållande med singer song-writern Adrienne Bailon, 31. Rob har även haft en kortare relation med artisten Rita Ora, 24. Han har dock aldrig lyckats bli lika framgångsrik som sina systrar, till stor del för att han inte är lika kåt på uppmärksamheten.

Kusinerna

Kusin Krista (t.v.), Khloe och Kim i mitten samt kusin Kara (t.h.). Foto: All Over

Kusin Krista (t.v.), Khloe och Kim i mitten samt kusin Kara (t.h.). Foto: All Over

I april i år introducerades tre nya Kardashians för allmänheten – kusinerna Kourtni, Kara och Krista. Vi fick stifta bekantskap med kusinerna då de följde med sina amerikanska släktingar till en träff med armeniske premiärministern Hovik Abrahamyan, 57, för att uppmärksamma att det har gått 100 år sedan det armeniska folkmordet.

Mer kändisnytt: 

Paolo Roberto i stort förlossningsbråk med Cissi Wallin på Twitter

Dödsbild på Bobbi Kristina liggandes i kistan har sålts till högstbjudande

Scott Disick saknar Kourtney Kardashian: ”Gräset är inte alltid grönare”

FRÅN FÖRSTASIDAN