LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kända kvinnor som fick barn sent i livet – hon fick tvillingar som 58-åring

27 mar, 2024 
Kända kvinnor som fick barn sent i livet
En av dem blev gravid med tvillingar när hon var 48, en annan valde att adoptera strax innan pensionsåldern.
Här är åtta kändiskvinnor som blev föräldrar sent i livet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem av Martin och Fanny Melin har hånglat med en kändis?Brand logo
Vem av Martin och Fanny Melin har hånglat med en kändis?

Att vänta med att skaffa barn har blivit allt vanligare. I flera delar av Sverige har medelåldern för förstföderskor höjts och idag är den nästan 30 år. Det är också dubbelt så många kvinnor över 40 som får barn idag än på 90-talet.

Vi tar en titt mot Hollywood men även våra svenska kändisar. För här har vi faktiskt ett helt gäng som valde att gå emot normen och utöka familjen senare i livet!

Titiyo Jahs dotter Femi fick en syster när hon var 25 år

Titiyo Jah och pojkvännen
Titiyo Jah och pojkvännen Viktor.Karin Törnblom/TT

Titiyo Jah, 56, blev mamma till dottern Femi Frykberg Jah, 32, när hon var 25 år gammal. Och det skulle dröja 25 år tills Femi fick ett syskon. 2017 fick artisten sin andra dotter, Bibi, 6, med hjälp av en äggdonation i Ryssland. Pappan till Bibi heter Viktor Flumé, 41, och jobbar som fotograf.

Annons

Bibi visade sig vara ett ”lite stökigt spädbarn” berättade Titiyo när hon gästade Tomas Andersson Wijs podcast Hundåren.

– Man tar sig igenom det, och sedan blir det jättehärligt. Och till och med hennes pappa som är 15 år yngre än jag, till och med han har varit jäkligt hålögd, säger hon i podden.

Ryter ifrån mot kritiken – Brigitte Nielsen blev gravid som 55-åring

Brigitte Nielsen
Brigitte Nielsen blev nyligen mamma igen.Brett D. Cove / SplashNews.com

Den danska skådisen Brigitte Nielsen, 60, blev utsatt för en enorm kritikstorm när hon blev gravid som 55-åring. Även hennes äldre söner var skeptiska till att Brigitte och hennes italienska make Mattia Dessi, 45, valde att utöka familjen.

Annons

– Det finns inget som heter ”för gammal”. Vi säger inte det till män som har barn när de är 60, 70, till och med 80!, säger hon i en intervju med tidningen People som svar på kritiken.

Makarna höll på med IVF i 13 år innan de till slut lyckades. Dottern Frida är nu fem år gammal och Brigitte menar att hon är en betydligt bättre mamma idag än hon var med sina tre söner.

– När jag var en yngre mamma jonglerade jag ofta med att vara singel, att vara på ett flygplan, spela in en film. Nu kommer Frida först.

Annons

Så blev Petra Medes dotter Paula till – avslöjandet i tv

Petra Mede
Petra Mede var gravid under Let's dance 2022.Karin Törnblom/TT

En annan person som blev mamma igen efter 50 är Petra Mede, 54. Hon var länge fåordig om hur dottern Paula, 1, egentligen blev till men när den tidigare Let's dance-programledaren gästade Bergfeldt avslöjade hon till slut sanningen.

– Med hjälp av helt naturliga sprutor och helt naturliga gigantiska transaktioner, sa hon då skämtsamt.

Någon pappa finns alltså inte med i bilden utan detta väljer Petra att göra på egen hand. Hur dyrt var det egentligen att skaffa barn på det här sättet?

Annons

– Hur mycket mina barn har kostat, de får inte ens de veta, förklarade hon i talkshowen.

Petra blev alltså mamma till lilla Paula när hon var 52 år gammal. Hon har även dottern Adeline, 11, sedan en tidigare relation med Mattias Günther, 45. Mattias och Petra gick skilda vägar när flickan var två år gammal och sedan dess har hon till synes varit singel!

Charlotte Perrellis ovanliga diagnos – bebisen nära att dö

Charlotte Perrelli och Anders Jensen
Charlotte Perrelli och maken Anders när de väntade sonen Alvin.Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

När Charlotte Perrelli, 49, blev gravid med sonen Alvin, 5, var hon 43 år gammal och hade innan dess drabbats av tio missfall. Pojken var en riktig mirakelbebis med andra ord!

Annons

Graviditeten var långt ifrån enkel och i vecka 20 upptäckte man att Charlotte drabbats av Vasa Previa, vilket innebär att navel­strängen och en massa blodkärl ligger för mynningen.

– Jag blev helt knäckt. Min läkare var väldigt tydlig mot mig och sa: ”Du får aldrig vara längre än tre minuter från ett sjukhus. Spricker blodkärlet så stryps syret till honom. Då kvävs han”, berättade artisten i en intervju med Expressen.

Sent i vecka 35 tog de ut Alvin genom ett planerat kejsarsnitt. Efter denna graviditet kände Charlotte Perrelli att det fick räcka med barn – så nu är familjen komplett.

Hannah Widell och 16 år yngre makens kärleksbarn

Hannah Widell
Hannah Widell tillsammans med pojkvännen Philip och barnen.Hans Shimoda/TT

2019 kom nyheten att Hannah Widell, 49, hittat kärleken i 16 år yngre Philip Lindh, 32. Och bara två år senare väntade de sitt första gemensamma barn!

Annons

– Han har ju inga barn och jag har tre barn så det här är fantastiskt på alla sätt och vis att vi nu får ett gemensamt barn, sa Hannah till Aftonbladet när nyheten avslöjades.

Hannah var alltså 46 år gammal när hon blev gravid med lille Frank, som nu har hunnit fylla två.

Hemliga graviditeten – så avslöjade Robyn att hon fått en son

Robyn
Robyn hemlighöll graviditeten!Martti Kainulainen / TT

Sångerskan Robin ”Robyn” Carlsson, 44, blev mamma i största hemlighet. Det var inte förrän i somras som detta blev offentligt och då var sonen Tyko runt ett år gammal!

Annons

Robyn var alltså över 40 när hon blev mamma för första gången. Och mer än så vet vi inte om artistens familjesituation, hon är nämligen väldigt privat av sig.

Hilary Swank blev gravid med tvillingar vid 48 års ålder

Hilary Swank
Hilary Swank när hon var gravid med tvillingarna.SplashNews.com

Vi tar oss ifrån Sverige! Million dollar baby-skådisen Hilary Swank, 49, var 48 år gammal när hon blev gravid med tvillingar. I tv-programmet Live with Kelly and Ryan avslöjade hon den glädjande nyheten.

– Det är ett mirakel. Det är otroligt, sa Hilary då, som snart därefter valde att visa upp gravidmagen på Instagram.

Annons

Två år innan graviditeten gifte sig Hilary och maken Philip Schneider, 51. Ingen av dem hade några barn sedan tidigare så tvillingarna Aya och Ohm är deras första och enda – hittills i alla fall!

Madonna adopterade tvillingar som 58-åring

Madonna
Madonna ihop med barnen David, Stella och Mercy.Thoko Chikondi

Och på tal om Hollywood: Madonna, 65, är en annan amerikan som valt att utöka familjen senare i livet. Hon har totalt sex barn, Lourdes, Rocco, David, Mercy, Stella och Estere. Lourdes föddes 1996 och hennes syskon Stella och Estere anslöt till familjen nästan 20 år senare, närmare bestämt 2017!

Artisten var 58 år gammal när hon adopterade tvillingarna, som föddes i Malawi.

FOTO: TT

Annons