LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus insjuknande – efter viktraset i Den stora hälsoresan

29 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Kalle Moraeus
I slutet av sin 16 weeks of hell-resa drabbades Kalle Moraues av flera hälsoproblem. Nu berättar han om kampen bakom kulisserna.
– Jag mår riktigt jävla dåligt just nu, säger han.
Annons
Tony om Kalle Moraeus viktresa i Den stora hälsoresanBrand logo
Tony om Kalle Moraeus viktresa i Den stora hälsoresan

Den andra säsongen av Den stora hälsoresan är nu i full gång, och i år är det kända profiler som Sofia Wistam, Kalle Moraeus, Marika Carlsson, Viktor Frisk, Magnus Wislander och Patrick Ekwall som har tagit sig an det extrema träningskonceptet 16 weeks of hell.

Men som om den hårda träningen inte vore nog har Kalle nu också fått problem med hälsan. Nu berättar han om det jobbiga som drabbat honom.

Kalles stora förvandling efter 16 weeks of hell

I första avsnittet av andra säsongen på Den stora hälsoresan får varje känd profil berätta om varför de valt att hoppa på den tuffa utmaningen. Och i Kalles fall handlade det om viljan att komma i form.

– Jag siktar på bättre allting faktiskt. Efter de här 16 veckorna så tror jag faktiskt att jag kommer vara i den bästa formen jag någonsin varit i. Och det är fasen inte illa när man är 57, nästan 58, år, säger han.

Annons

Och visst har han kommit i form. Tidigare i veckan publicerade Kalle nämligen bilder på sin Instagram som visade vilka stora resultat han gjort sedan han började resan i programmet.

”111 dagar avklarade. Sista dagen i 16 weeks of hell imorgon. Träning å mätning. Tack OTC i orsa för stödet. Tack tobbe persson för inspiration och kunskap.”, skriver han under bilden.

Kalles plötsliga insjuknande – efter stora livsomställningen

Men nu har den svenska musikern stött på en rejäl motgång under sin tuffa process. Han har nämligen drabbats av kristallsjukan.

Kristallsjukan är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat. Detta gör att du känner dig väldigt yr när du vrider huvudet på vissa sätt, och bland kan du behöva behandling. I senaste avsnittet av Den stora hälsoresan berättar Kalle om hur det varit för honom.

Annons

– Det är så att jag inte mår så bra. Jag har råkat ut för en jävla skit som heter kristallsjukan, så jag är väldigt yr i huvudet. Dessutom har jag varit till naprapaten och jag är väldigt dålig i min nacke, axlar och rygg, så jag har varit där och fått en behandling. Så jag mår riktigt jävla dåligt just nu, säger han innan han avslutar:

– Så jag måste ta det jävligt lugnt med det här nu. Ha det bra så länge.

Annons