LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Julia Bergman berättar om missfallet 4 månader efter dottern Ilses födsel

28 jun, 2021 
Julia Bergman blev nyligen mamma till hennes tredje barn Ilse. Och nu trodde hon att familjen skulle växa ännu mer, men så blev inte fallet. På sin Instagram berättar hon om missfallet och den stora sorgen.
Annons
Svenska kändisars val av unika barnnamnBrand logo
Svenska kändisars val av unika barnnamn

Julia Bergman, 25, och sonen Milan, 7, fångade svenska folkets hjärtan när de medverkade i realityserien Unga mammor. Efter det fortsatte tv-karriären och de fick sin alldeles egen tv-serie Julia & Milan.

Under den sista säsongen av Unga mammor fann Julia kärleken i hockeyproffset Dennis Everberg, 29, och med honom fick hon senare dottern Zelda. Eftersom att Julia och Milan hade en tv-serie vid det laget fick serien helt enkelt byta namn till Julia, Milan & Zelda.

Om familjen fortfarande hade haft en tv-serie hade den nog behövt byta namn igen, för nu har familjen vuxit ytterligare. Det var i februari i år som Julia och Dennis fick deras andra gemensamma barn, nämligen dottern Ilse.

Julia var gravid med fjärde barnet

Och nu verkade det som att familjen redan skulle utökas ytterligare. Julia blev nämligen gravid igen – men då hände det som inte fick hända. Julia fick missfall.

”Ilse skulle bli storasyster… trodde vi. Lite väl tidigt tänkte vi men den tanken försvann snabbt och vi började planera inför ännu en familjemedlem.. det blev inte så.”, skriver Julia på Instagram.

Annons

Julia började misstänka att hon hade fått missfall redan inför det första ultraljudet.

”För ungefär två veckor sen var jag på ett tidigt ultraljud för att beräkna längd på graviditeten (jag hade en dålig känsla innan detta) men det visade då att det antingen var tidigare än vi trodde eller så hade det slutat växa och skulle bli till missfall.”, skriver Julia och fortsätter:

”För en vecka sen började jag blöda lite grann, bara vääääldigt lite men det fortsatte i tre dagar och på fjärde dagen blödde jag mer och kände mig 0% gravid. På femte dagen kom det.. missfallet som jag fasat inför men ändå hade hållit tron uppe om att vi på nästa ultraljudstid skulle se ett hjärta slå.. men det blev inte så, inte denna gången.”

Julia Bergmans insikt efter missfallet

Nu har det gått tre dagar sedan Julia gick igenom det som många kvinnor fasar för. Däremot har hon nu kommit fram till att missfall kanske var kroppens sätt att säga till att något var fel.

Annons

”Idag (tre dagar senare) känns det väääldigt tråkigt men också skönt att kroppen klarade av att hantera detta själv. Jag är självklart väääldigt glad och tacksam för de barn jag redan fått för det är absolut ingen självklarhet men det känns såklart tråkigt och sorgset.”, skriver hon.

Hänt har sökt Julia för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Youtube

Annons