LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peg Parnevik ryter ifrån mot hatet efter uppbrottet från Filip Lamprecht

28 jun, 2021 
Linda Strömbäck
Peg Parnevik och Filip Lamprecht
Trots uppbrottet från ex-pojkvännen Filip Lamprecht bekräftar Peg Parnevik att hatet inte försvunnit. Nu ryter hon ifrån på Instagram: "De känner sig så provocerade"
Annons
5 saker du kanske inte visste om Peg ParnevikBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Peg Parnevik

I förra veckan meddelade Peg Parnevik, 25 efter en lång tids tystnad att hon och ex-pojkvännen Filip Lamprecht, 24 gått skilda vägar. I podcasten Pillowtalk berättar hon varför det tagit så lång tid att bekräfta uppbrottet.

– Jag är så lugn, jag tycker det är skönt, även om jag tycker att det är jobbigt, så är det så skönt att det kommer ut nu. Jag hade gått sönder om det var då. Vi hade varit så ”wild up” det hade inte varit bra för någon.

Peg Parnevik valde att ta avstånd från Let's dance

I samband med ex-pojkvännens entré i Let's dance tidigt i vår började spekulationer och romansrykten florera kring Filip och danspartnern Linn Hegdal, 25. Något som skapat en svår situation för Peg, framförallt på sociala medier där hon varit öppen med att näthat har förekommit frekvent. På grund av de elaka kommentarerna och ryktena valde Peg att ta avstånd från sociala medier och Let's dance.

– Jag tycker inte om Let's dance. Hela cirkusen och även produktionen har skämtat på min bekostnad. De har förstört så mycket, jag vill inte säga förstört mitt liv, men det har påverkat mig så mycket att jag inte vet hur jag ska förklara för er hur dåligt jag mår, berättade Peg tidigare i podcasten Pillowtalk.

Annons

Filip Lamprechts ord om Peg Parneviks mående

Även Filip har tidigare bekräftat att Peg mått dåligt på grund av näthatet och hans tid i Let's dance.
– Det har ju varit en extremt tuff period för henne. Det är folk som har valt att skriva och höra av sig till henne, skriva elaka saker. Det är extra svårt när situationen är att jag har valt att ställa upp på nånting som är fantastiskt roligt, säger han i en intervju med P4 extra.

Peg Parnevik: Det är så bisarrt

I takt med ex-pojkvännens framgångar i Let's dance stängde Peg av sitt kommentarsfält på Instagram. När hon återigen öppnade kommentarsfältet efter en tid skrev hon:

"Håll det schysst annars kommer jag gråta och stänga av kommentarerna för evigt, haha jag är ömtålig okej!"

Men bara förra veckan bekräftade Peg den återkommande näthat-problematiken på Instagram. Denna gång tror hon veta vilka som ligger bakom kommentarerna och näthatet.

”Jag tror jag får mest hat av äldre kvinnor. Det är så bisarrt. Feminismen flög liksom över deras huvuden!!! Jag tror att det beror på att de känner sig så provocerade av vår generations kvinnor som gör vad fan de vill?” skriver hon i ett inlägg på Instagram stories.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons