Journalisten Lars Weiss är död – hustrun Anna Lindmarkers sorg

Lars Weiss och Anna Lindmarker
Breaking

TV4-profilen Anna Lindmarkers man och journalisten Lars Weiss har gått bort efter att ha drabbats av lungcancer, rapporterar TV4.
Lars Weiss blev 75 år.

Författaren, journalisten Lars Weiss är död efter att ha drabbats av lungcancer, rapporterar TV4Nyheterna. Journalisten blev 75 år gammal och sörjs nu av familj och kollegor.

Lars Weiss hade minst sagt en framgångsrik och lång karriär inom journalistik- och tv-branschen. 1989 var han chef för SVT:s Aktuellt som han lämnade för att arbeta på TV4 där han jobbade som nyhetschef under flera år. Han var den som startade TV4Nyheterna.

Lars Weiss och TV4-profilen Anna Lindmarker, 60, som fortfarande arbetar på TV4 med att läsa nyheterna höll ihop i över 20 år.

SORGEN Emilia drabbad av missfall – veckor efter dotterns födsel

Anna Lindmarker och Lars Weiss kärleksrelation

Nyhetsankaret Anna Lindmarker, 60, är ett känt ansikte för de flesta, då hon setts till i tv-rutan enda sedan 90-talet. Hon och Lars Weiss höll ihop i många år.

I en intervju med Aftonbladet från början av 2021 berättade Anna hur Lars fick henne att byta kanal, men att de då inte var ett par ännu.

– Min käre make, Lasse, som då inte var i närheten av att vara det, hade försökt locka över mig till TV4 vid starten 1990 och sedan återkommande några gånger, men jag sa nej. Jag tyckte TV4 var väldigt tramsigt. Men 1997 var jag nyskild, barnen bodde nästan uteslutande hos mig och jag behövde ha en högre lön för att försörja oss och det har jag aldrig ångrat, säger hon till Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Var förlovade i flera år

Anna berättade vidare i intervju att de aldrig hade planer på att gifta sig men att de var förlovade i flera år, det fanns aldrig några planer på giftermål heller.

– Lasse vill absolut inte gifta sig. Det gör ingenting för jag är inte så intresserad av det heller. Men jag har inte analyserat det närmare, han säger nej, nej, nej, och sedan lämnar han rummet. Vi har förlovat oss för länge sedan, tyvärr vet jag inte var förlovningsringarna är. Ingen av oss har heller någon koll på vilket datum vi förlovade oss. Vi glömmer alltid bort sådana dagar, men i somras kom vi ihåg att vi hade 20-årsjubileum, det hade vi skrivit upp i våra kalendrar.

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axells möte med Filip Lamprecht: ”Blev rörd”

LÄS OCKSÅ: Biancas semester i lyxvillan på Mallorca – så mycket kostar den

FOTO: TT

SENASTE NYTT!