ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bonde söker fru-Jon-Kristas okända koppling till Jon Henrik Fjällgren

27 dec, 2022 
Jon-Krista Johnson och Jon Henrik Fjällgren
Jon-Krista Johnson sökte efter den stora kärleken i årets Bonde söker fru.
Nu avslöjar han relationen till den högaktuella sångaren Jon Henrik Fjällgren.
– Känner till varandra väldigt bra, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet härBrand logo
Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här

Jon-Krista Johnson, 29, blev en riktig favorit i årets säsong av Bonde söker fru som precis rundat av för denna gång.

Renskötaren är bosatt utanför Tavelsjö i Västerbotten och spenderar mycket tid ute på fjället med sina renar. På gården där han bor driver han en renranch med tama renar med syfte att bidra med kunskap om samernas traditioner och kultur.

I en intervju med Hänt berättar Jon-Krista att man känner väl till varandra i den samiska världen och när han var ung träffade han på sångaren och den aktuella Melodifestivalen-deltagaren Jon Henrik Fjällgren, 35, på samiska festligheter.

– I den samiska världen är det så att man känner till varandra väldigt bra. Och lågt tillbaka i tiden när man var ung och åkte omkring väldigt mycket då har jag såklart träffat honom på samiska festligheter men vi umgås inte på något vis, berättar Jon-Krista för Hänt.

Jon-Kristas relation till Jon Henrik: ”Samiska festligheter

Det visar sig också att dansarna som var med på scenen första gången Jon Henrik medverkade i Melodifestivalen är en släkting till Jon-Krista. Dessutom är de grannar uppe på fjället.

Annons

– När han var med i Melodifestivalen första gången så hade han ett samiskt par som dansade på scenen bredvid honom, och det är min fyrmänning och till fjälls är han min närmaste granne. Han har fjällkoja bredvid mig. Så i den samiska världen känner man till varandra väldigt bra. Och alla känner någon som känner personen. Men jag och han känner tyvärr inte varandra. Men vi har setts på samiska festligheter, men det var innan hans kändisskap, berättar Jon-Krista.

Jon Henrik Fjällgren aktuell i Melodifestivalen för fjärde gången

Och nu är alltså Jon Henrik högst aktuell än en gång. Han är redan topptippad inför nästa års Melodifestivalen där han ska medverka för fjärde gången.

Dessutom är han en av kändisarna som varit med i Stjärnorna på slottet som drar igång i veckan med Carolina Gynning, Lars Lerin, Pia Johansson och Anja Lundqvist.

– Det känns starkt, viktigt och fint. Jag hade inte så mycket aningar om vad Stjärnorna på slottet var innan, så det var något helt nytt, berättar Jon Henrik för Hänt om sin medverkan och fortsätter:

– Självklarheten var väl det att det är viktiga ämnen, att få vara sig själv. Det är mycket det programmet handlar om. Men det osäkra va att man ska prata om så mycket djupa saker, man är inte alltid så bekväm med det.

Stjärnorna på slottet har säsongspremiär den 30:e januari.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons