jon henrik fjällgren

Jon Henrik Fjällgrens lycka – talar ut om starka känslorna

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren har ett fullspäckat år framför sig.
Han är aktuell i både Stjärnorna på slottet och Melodifestivalen.
Nu berättar han om de starka känslorna och den stora glädjen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik Fjällgren om det obekväma från inspelningarna av stjärnorna på slottet
0:34

Efter reklamen: Jon Henrik Fjällgren om det obekväma från inspelningarna av stjärnorna på slottet

(0:34)

Slå på ljud

Jon Henrik Fjällgren, 35, kickstartade sin karriär när han tog hem segern i Talang 2014 och sedan dess har han minst sagt blivit en av våra mest folkkära artister.

Under 2023 är han kanske mer aktuell än någonsin då han är en av de medverkande i Stjärnorna på slottet som har premiär den 30:e december för att kort därpå tävla i Melodifestivalen – något han är väl bekant med vid det här laget.

När Hänt träffar Jon Henrik på pressträffen för Stjärnorna på slottet berättar han om upplevelsen att få äran att medverka i programmet.

Jon Henrik Fjällgren om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

Artisten berättar att han inte hade så bra koll på programmet innan han fick frågan men att det känns viktigt och fint att medverka.

– Det känns starkt, viktigt och fint. Jag hade inte så mycket aningar om vad Stjärnorna på slottet var innan, så det var något helt nytt.

Men helt självklart var det inte att tacka ja – det osäkra momentet var att öppna upp sig och prata så intensivt om djupa saker.

– Självklarheten var väl det att det är viktiga ämnen, att få vara sig själv. Det är mycket det programmet handlar om. Men det osäkra va att man ska prata om så mycket djupa saker, man är inte alltid så bekväm med det, säger Jon Henrik till Hänt och fortsätter:

– Man kanske inte ens har bearbetat sakerna själv och plötsligt berättar man kanske något som man förträngt eller så. Och sen när man börjar prata om ämnet tänker man “men gud har det här hänt”. Och så träffar man andra personer och får höra deras livshistorier, det är ett speciellt program.

Jon Henrik Fjällgrens lycka – första orden efter nya avslöjandet om Melodifestivalen 2023

Det visade sig också att Hänt kom med ett riktigt glädjebesked till Mello-artisten – för i skrivande stund är Jon Henrik topptippad enligt oddsen i Melodifestivalen i vår.

Något han själv varken hade koll på eller väljer att lägga för mycket energi på. Men han poängterar samtidigt att det är väldigt roligt att folk tror på honom i tävlingen.

– Är jag det!? Jaha, det är ingenting jag tänker på. Jag kör nog bara, så får vi se hur det går, det är väl så det funkar. Sen är det ju himla roligt att folk tror på mig! säger Jon Henrik.

Han ser det inte som någon större press av att vara tippad högt utan tror snarare att framgångsreceptet är att tro på sig själv i det man gör.

– Jag försöker hålla mig undan den där extra pressen. Bara man är sig själv och går in i det, gör sin grej, tror på låten och tror på sig själv så tror jag att det kommer gå bra.

FOTO: Jessica Gow/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN