bonde söker fru 2022

Därför tog det slut mellan Jon-Krista och Ida – verkliga anledningen

Jon-Krista och Ida

Jon-Krista och brevskrivaren Ida slutade plötsligt dejta efter resan i Bonde söker fru.
Nu berättar de båda om vad som egentligen hände när kamerorna hade slocknat – samt hur relationen ser ut i nutid.
– Det var omänskligt, säger Jon-Krista till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här
0:41

Efter reklamen: Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

Jon-Krista Johnsson, 29, och Ida Öbro, 25, fann varandra i Bonde söker fru. Kärleken fullkomligt blomstrade när paret befann sig på slutresan men när Linda Lindorff, 50, sedan besökte gården hade de slutat att dejta.

Därför tog det slut mellan Jon-Krista och Ida – verkliga anledningen

I programmet förklarar Jon-Krista att han klev in i en mörk tid efter inspelningen men nu utvecklar han tydligare vad som egentligen ledde till att duon slutade dejta.

– Det var väldigt mycket som hände för mig samtidigt efter inspelningen. Min mormor gick bort i cancer, det blev hastigt och lustigt. Vi trodde hon hade blivit frisk och besegrat cancer men sen kom det som en baksmäll bara. Det var väldigt oförberett. I samma veva då bröt jag foten, det var jättetufft och mycket hände yrkesmässigt så det tog mycket energi, säger Jon-Krista och fortsätter:

– Tamkalven som jag hade han dog, Lilleman som man ser på tv när jag flaskmatade. Han fick stopp i magen så från en dag till en annan så gick han bort. Vi tog honom till veterinären men han gick inte att rädda.

Alla dessa händelser skedde inom loppet av ett par veckor och för Jon-Krista blev tiden mörk.

– Det var omänskligt många saker som hände samtidigt och mycket mer andra grejer också. Då blev man avtrubbad, man var inte i fas i livet för att känna att man ville börja på ett förhållande. Istället för att ta ett steg närmare och söka trygghet så tog man ett steg ifrån för att bara få vara för sig själv.

Idas ord om varför hon och Jon-Krista slutade dejta: ”Han tog avstånd”

När Hänt når Ida berättar även hon hon hon upplevde vad som hände efter resan till Gotland.

– Vi fortsatte träffas som vanligt sen så var det lite så som det är i programmet. han fick mycket på sitt håll och tiden räckte inte till. Han tog lite avstånd och det är som det som sägs, han tog avstånd men förklarade vad som hände så då förstod ju jag hur det låg till.

Vad kände du över att det blev som det blev?

– Ja men vad ska man känna. Klart att det är tråkigt men samtidigt förstår man att en människa orkar inte ha hur mycket som helst runt om sig. Man förstår men det är klart att det är tråkigt. Samtidigt kanske det var tänkt att det skulle bli så här istället.

Så var stämningen efter att Jon-Krista avslutade relationen

Enligt Jon-Krista så blev det aldrig några bråk eller sura miner mellan duon.

– Ida är en väldigt fin kvinna. Hon var ändå förstående så vi sa att vi lägger det här på paus och så får vi se vart livet hamnar.

Du säger ändå att ni satte det på paus, skulle du säga idag att det finns chans att det blir ni?

– Jag känner att jag är tillbaka på banan nu och det som har varit har man fått bearbeta. Men däremot så går jag nu in i årets högsta säsong för min verksamhet. Jag behöver hålla min tid och energi för att klara den. Ett dejtingliv just nu, det är svårt. Jag håller mig en stund till.

Bonde-Matthew tackar för sig - nu lämnar han Sverige
0:44

Efter reklamen: Bonde-Matthew tackar för sig - nu lämnar han Sverige

(0:44)

Slå på ljud

Kan Jon-Krista och Ida hitta tillbaka efter Bonde söker fru?

Huruvida de romantiska känslorna för Ida idag finns kvar väljer Jon-Krista att svara något luddigt kring.

– Jag har väldigt varm och god känsla till Ida. Vi drog i handbromsen i tid så jag har inte en ond grej att säga om henne.

Tror du det kan bli ni framöver?

– Jag tror att jag väljer att se vad som händer, säger Jon-Krista.

Även Ida får samma fråga:

– Det är svårt att säga men vi är vänner idag. Det känns bra att det är så och vi hörs. Så vi är vänner och för nu är det just det som känns bäst

Det visar sig däremot att duon har setts på senaste.

– Ja faktiskt. Det är vänskapligt och jag trivs att vara runt henne. Vi har faktiskt sett det här avsnittet tillsammans, säger Jon-Krista.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN