bonde söker fru

Likheten i slutvalen av Bonde söker fru: ”Kan ju ligga undermedvetet”

Jon-Krista och Elin

Slutvalen är gjorda i Bonde söker fru 2022.
Här är oväntade sammanträffandet i Elin Sandblom och Jon-Krista Johnsson slutval som bara den observante tittaren lagt märkte till.
– Man vet ju aldrig, det kan ju ligga lite undermedvetet, säger Jon-Krista till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här
0:41

Efter reklamen: Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

Kärlekssommaren har kommit till sitt slut och bönderna i Bonde söker fru har fattat sina slutval. För Jon-Krista Johnsson, 29, föll valet på Ida och för Elin Sandbloms, 28, del blev det Christian som fick stanna på gården.

Årets säsong skilde sig markant från tidigare års då det populära momentet med brevutdelningen plötsligt var bortplockat. I år fick tittarna istället slängas rakt in i dejtingen på Sundbyholm slott.

Oväntade likheten i böndernas slutval – båda valde den de ringde

Men vi har fått se några glimtar från vad som hände under tillfället då Linda Lindorff, 50, delade ut breven. Och vad den observante tittaren kanske lagt märke till är att både Jon-Krista och Elin valde brevskrivarna de ringde upp dag ett, till sina slutval. För Jon-Kristas del var det nämligen just Ida som han hade fått prata med under första inspelningsdagen.

– Det var verkligen en wow-upplevelse. Hon hade tagit bild på sig där hon va uppsminkad för fest så man fick se där hon va pangsnygg men så hade hon också tagit med bilder där hon bara var vardaglig och osminkad. Det är något som många inte gjorde så hon stack ut i mängden på det viset, säger Jon-Krista och fortsätter:

– Sen fick jag då chansen att ringa henne då och när hon svarad... Jag fick kemi från första sekund, hon var lika glad och fnittrig så jag blev generad. Hon pratade på så härligt vis och så hade hon sin härliga dialekt härifrån. Det blev en go hemmakänsla och jag kände att det här är en sån människa man vill lyssna på varje kväll.

Vad var det du fastnade för i hennes brev?

– Hennes brev låg ganska högt upp i brevhögen och hon hade några bilder på sig själv där hon var ute och körde skoter. Hon skrev saker i texten som fick en att öppna ögonen. Man blir lite mer attraherad av de människor som kan ha det lite lättare inom det yrke som jag håller på med. Då var det så att hon klaffade in på väldigt många små punkter som ändå är i ögonfallande. Sen var hon också väldigt väldigt vacker på bilderna. Naturligt vacker.

Kan samtalen ha påverkat slutvalet? Jon-Kristas ord om sammanträffandet

Ifall samtalet med Ida kan ha påverkat hur slutvalet blev vet Jon-Krista inte, men kanske fanns det något underliggande i och med att både han själv och Elin kom att välja personerna de ringde första dagen.

– Jag visste inte om det med Christian men man vet ju aldrig, det kan ju ligga lite undermedvetet. Men för mig så var det ju ett tillfälle där jag funderade på om jag skulle ha kvar Ida. Där när tre skulle bli två då var jag väldigt velig och osäker hur jag skulle göra då. Så det var inte en självklarhet hela vägen.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN