Sanningen om Jon-Kristas gård avslöjad – därför är han inte skriven på adressen

Jon-Krista och Linda Lindorff

Jon-Krista är en av bönderna som tittaren får följa i den 17:e säsongen av Bonde söker fru.
I en intervju med Hänt avslöjar han detaljen om sitt namn.
Dessutom berättar han varför han inte är skriven på gården där säsongen spelas in.
Kärlek åt alla: Här går allt fel under bondens första dejt – se klippet här
0:33

Efter reklamen: Kärlek åt alla: Här går allt fel under bondens första dejt – se klippet här

(0:33)

Slå på ljud

Bonde söker fru är äntligen tillbaka med en 17:e säsong i ordningen! Som vanligt är det den eminenta programledaren Linda Lindorff, 50, som leder tittaren genom programmet som är fullt av känslor, stora beslut och framförallt kärlek.

När Hänt pratade med Linda inför säsongen avslöjade hon att det kommer att komma en överraskning under säsongens gång. Vad det är väntar vi alla spänt på.

– Det kommer att komma en överraskning som jag ska berätta om snart. Det kommer kanske att ställa till det lite… fast på ett bra sätt, berättade Linda för Hänt.

Historien bakom Jon-Kristas namn: ”Jag är döpt till...”

En av bönderna som söker efter sin stora kärlek på bästa sändningstid i tv är ingen mindre än renskötaren Jon-Krista, 29. Han är bosatt en bit utanför Umeå och har flera pågående projekt.

Bland annat driver han en ”renranch” med tama renar med syftet att bidra med kunskap om samernas traditioner och kultur.

Själv säger Jon-Krista att han har det allra mesta på plats i livet – men kärleken saknas. Och vad passar då bättre än att leta efter den i Bonde söker fru?

I en intervju med Hänt kan Jon-Krista berätta hur han fick sitt namn – han är nämligen döpt till Jon-Kristoffer från början. Men för att hylla en gammal släkting och sin samiska bakgrund så har det blivit Jon-Krista.

– Jag är döpt till Jon-Kristoffer. Men som det samiska tilltalsnamnet och som det egentligen har varit från första början är det Jon-Krista. Jag är döpt efter en stor renskötare i vårt släktträd tillbaka i tiden, och han kallades Jon-Krista. Så jag döptes efter honom.

Därför är Jon-Krista inte skriven på gården där Bonde söker fru spelas in

Ännu en detalj han berättar om är gården som han bott på i drygt ett år. Han stormtrivs och har sina tamrenar gåendes precis utanför sina fönster. Däremot är han inte skriven på adressen – utan i Lycksele som ligger drygt tio mil från hans gård.

– Det är för att formellt sett har jag inte flyttat därifrån ännu. Jag ville inte skriva om mig förrän valet var över. Jag ville dra mitt strå till stacken i Lycksele, där jag känner en politiker. Så formellt kommer jag bli omskriven så fort jag skickar in pappren, berättar Jon-Krista för oss.

Det verkar alltså inte stå på förrän han är skriven och klar på gården dit han håller på att flytta hela sin verksamhet.

Det ska bli så roligt att följa Jon-Kristas äventyr i jakten på den stora kärleken!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN