Jon Henrik Fjällgren om annorlunda namnvalet till nyfödda dottern

Jon Henrik och Maret

I höstas blev Jon Henrik Fjällgren och ex-flickvännen Maret Nystad föräldrar för första gången.
Nu avslöjar artisten vilket namn de har valt att ge sin dotter.

Jon Henrik Fjällgren, 33, är artisten som gjort ett namn för sig genom sin vackra sångröst och jojk. Han har ställt upp i Melodifestivalen tre gånger, tagit hem vinsten i Let's dance 2018 och dessutom landat på en hedrande andraplats Stjärnornas stjärna, som sändes på TV4 förra året.

När Jon Henrik har synts i rutan har han alltid haft flickvännen Maret Nystad, 29, vid sin sida. I somras meddelade de att de ska bli föräldrar för första gången och lyckan var total. I oktober föddes äntligen dottern i Marets hemtrakter i Nordnorge.

LÄS MER: Unga mammor-Nathalies ovanliga namnval till nyfödde sonen

Jon Henrik och Marets uppbrott

Bara ett par veckor efter att Jon Henrik och Maret blivit föräldrar avslöjade de att de inte längre är ett par och att de gjorde slut en månad innan förlossningen.

”Det har varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas”, skrev artisten i ett inlägg på Instagram då.

Även Maret Nystad har kommenterat uppbrottet på Instagram.

”Att välja att starta ett helt nytt liv i Karasjok medan jag var höggravid var minst sagt en utmaning men sånt är livet och det enda man kan göra är att fokusera på framtiden”, skrev hon i samband med att nyheten offentliggjordes.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Svåra familjekampen efter lyckan

Maret och Jon Henrik är alltså småbarnsföräldrar, men bor på olika håll. Det tar många timmar för dem att resa mellan varandra och i en ny intervju med Hemtrevligt har artisten berättat om familjekampen.

– Det känns väldigt fint att få bli pappa. Men samtidigt känns det väldigt tungt och sorgligt att inte kunna leva tillsammans med sitt barn, sa han till tidningen tidigare i år.

Det forna paret försöker nu att få ihop livspusslet så gott det går. Genom sin presskontakt Jonas Pettersson berättar Jon Henrik att kommunikationen mellan honom och ex-flickvännen fungerar bra och att han regelbundet skypar med familjen.

Det ska Jon Henrik Fjällgrens dotter heta

I helgen döptes Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystads dotter. Det blev ett traditionellt samiskt hemmadop och lite längre fram kommer det även att bli ett kyrkligt dop.

Den lilla flickan har fått namnet Ella Sáve. Det verkar som att hon precis som sin pappa älskar musik, vilket märks när Jon Henrik jojkar för henne.

– Det är väldigt fint att se hennes reaktion, hon blir alldeles tyst, förklarar Jon Henrik via sin presskontakt.

Jon Henrik Fjällgren är just nu aktuell med ny musik och hans kommande singel, Hold my head up high, släpps den 19 februari.

LÄS OCKSÅ: Marets första ord om uppbrottet från Jon Henrik

LÄS OCKSÅ: Jon Henriks familjekamp – efter dotterns födsel

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT