LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jessica Almenäs berättar sanningen om skandalkvällen

30 maj, 2021 
Jessica Almenäs
Jessica Almenäs är känd för sin långa karriär som programledare.
Men det är en kväll i karriären som satt sina spår. Nu berättar hon om skandalkvällen och sanningen om vad som egentligen hände.
Annons
Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstidenBrand logo
Jessica Almenäs nya hälsobesked – vändningen efter sjukdomstiden

Jessica Almenäs, 45, är en av Sveriges mest folkkära programledare. Hennes norrländska rötter och hennes lugna jargong gör henne unik i branschen.

Sedan sju år tillbaka är Jessica tillsammans med handbollsspelaren Patrik Fahlgren, 35. De är inte gifta, men de bor ihop i en villa i Bromma med gemensamma sonen Sam, 4.

Jessica har även sönerna Jack, 16, och Dylan, 12, från tidigare relationer med Johan Edlund och Tony André Hansen. På sociala medier kan man följa Jessica och barnen i deras lekfulla vardag.

Jessicas långa karriär som programledare

Jessica förknippas ofta med sportjournalistik, men det är långt ifrån den enda kategorin som hon synts till i. Under den långa karriären har hon bland annat programlett Let's dance, Nyhetsmorgon och Biggest looser. Just nu leder hon det hyllade programmet Superstars 2021, där flera elitidrottare tävlar mot varandra i olika grenar. Hon driver också podcasten Träningspodden tillsammans med den personliga tränaren Lovisa Ström.

Annons

Jessica Almenäs karriär började däremot inom sporten, närmare bestämt inom trav. Men vid ett tillfälle tvingades Jessica se sitt rykte i Trav-Sverige dras i smutsen. Allt på grund av en felaktig publicering.

År 2003 blev stjärnkusken Jos Verbeeck anmäld för att ha misshandlat en taxichaufför. Händelsen skedde då han var på väg till Elitloppets efterfest.

Jessicas svar – sanningen om skandalkvällen i taxin

Efter en tid blev det dock stora rubriker i media om att Jessica skulle ha suttit i samma taxi som brottet utspelade sig i. Den här smutskastningen är något som än idag följer med Jessica, berättar hon i podcasten Mot Elitloppet med Jessica och Åsa.

– Då kunde jag läsa någon dag senare i Guiden att det var jag som åkte taxi med Jos Verbeeck. Den här skandaltaxin. Ingen blev mer förvånad än jag. Jag blev snarare rosenrasande, säger Jessica i podcasten.

Att Jessica blev upprörd över att tidningen skrivit något som inte stämmer är inte så konstigt, och hennes reaktion var minst sagt stark.

Annons

– Jag skriker, vrålar - får ett utbrott och drar in min chef på den tiden i detta och säger ”det här är inte klokt, det är förtal hur kan kan dom skriva något sånt här?”. För jag hade ju inte åkt taxi med Jos Verbeeck. Hur kan man bara skriva det? Då hade dom hittat på att det skulle vara jag som var hans erövring för dagen. Men det var det ju inte, säger hon i podden.

V75-Guiden tvingades till slut gå ut med en dementi. Men Jessica är rädd för att publiceringen stått för permanent skada på hennes rykte.

– Jag tror att det är många gamla travnördar, eller vad man ska kalla dom, som fortfarande tror att det var jag som var i den där taxin. Men jag kan nu å det starkaste dementera detta. Jag var aldrig i taxin. 18 år senare kom sanningen fram; det var inte jag, säger hon i podcasten.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Discovery+

Annons