Därför lägger Ellen DeGeneres ned sin tv-show

12 maj, 2021 
AvJonna Wennerberg
Ellen läggs ner
Efter 18 år meddelar nu Ellen DeGeneres att hon lägger ned sin populära tv-show. Den kommande säsongen blir hennes sista meddelar hon till Hollywood reporter.
Annons

Den populära programledaren Ellen DeGeneres, 63, är en av de mest hyllade tv-profilerna i världen. Sedan 18 år tillbaka har hon haft sitt eget program The Ellen DeGeneres Show som varit en tittarsuccé. I programmet gästas vecka efter vecka av världens störta kändisarna och stjärnorna. Hon bjuder även en hel del på sig själv det går inte ett avsnitt utan att publiken skrattar gott åt vad som händer.

I programmet bjuds tittarna på allt mellan himmel och jord. Familjer återförenas, kändisar får delta i unika tävlingar och publiken får mängder med otroliga presenter med sig hem. Ellen är härlig och bjuder på sig själv medan de som arbetar i produktionen verkar älska sitt arbete. Men skenet bedrar och bakom den glada fasaden finns en annan verklighet. Det var förra året som det framkom grova anklagelser mot Ellen.

Kritiken mot Ellen DeGeneres show

Anställda i produktionen vittnade om mardrömslika arbetsförhållanden som i sin tur lett till en internutredning av ägaren Warner Media. Personerna som klivit fram berättar för Buzzfeed att stämningen i kulisserna är allt annat än lättsam, istället är det ordet “giftig” som dyker upp när de beskriver arbetskulturen.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– Det där “var snäll”-skitsnacket förekom bara när kamerorna rullar. Det är bara ett spel för gallerierna, säger en person som tidigare arbetat inom produktionen till sajten.

Ellen DeGeneres show läggs ner

Nu berättar Ellen att hennes populära tv-show läggs ned. Den 11 maj informerade hon sina anställda om beskedet. Och för Hollywood Reporter berättar hon att hon har funderat över beslutet i flera år.

– När man är en kreativ person måste man ständigt utmanas – och hur bra den här showen än är, och hur kul det än är, så är det helt enkelt inte en utmaning längre, säger hon.

Hon avslöjar att hon egentligen ville ta beslutet att lägga ner showen redan efter den 16:e säsongen.

– Vi bestämde oss då för tre år till, och jag visste att det skulle bli min sista. Det har alltid varit planen.

Dessutom poängterar hon att den tidigare kritiken mot showen inte har någonting med beslutet att göra.

– Det sårade mig väldigt mycket. Men om jag slutade med showen på grund av det hade jag inte kommit tillbaka den här säsongen.

Annons

Den kommande säsongen blir hennes 19:e säsong och det kommer vara den sista säsongen. Då kommer Ellen ha gjort fler än 3 000 program och 2 400 kändisintervjuer.

Den sista säsongen kommer att sändas 2022.

Annons