Grova anklagelserna mot Ellen DeGeneres – personalen avslöjar

Ellen DeGeneres

Personal som arbetat med The Ellen Degeneres Show träder fram nu och vittnar om mardrömslika förhållanden i kulisserna.
Nu startar produktionsbolaget en internutredning mot arbetsplatsen.

Den amerikanska programledaren Ellen DeGeneres, 62, är en av de mest hyllade tv-profilerna i världen. Hennes program The Ellen DeGeneres Show gästas vecka efter vecka är de största kändisarna och stjärnorna, och publiken skrattar gott åt vad som händer i avsnitten.

Men bakom den glada fasaden finns en annan verklighet, nu vittnar anställda i produktionen om mardrömslika arbetsförhållanden som i sin tur lett till en internutredning av ägaren Warner Media.

Personerna som klivit fram har tidigare varit anställda i produktionen berättar för Buzzfeed att stämningen i kulisserna är allt annat än lättsam, istället är det ordet “giftig” som dyker upp när de beskriver arbetskulturen.

– Det där “var snäll”-skitsnacket förekom bara när kamerorna rullar. Det är bara ett spel för gallerierna, säger en person som tidigare arbetat inom produktionen till sajten.

Sparkades efter läkarbesök

En annan person sa upp sig efter 1,5 år. Orsaken var att hon tvingats ta emot flera rasistiska påhopp, bland annat ska en manusskribent ha sagt “du får ursäkta, jag kan bara namnen på vita personer som arbetar här”.

Men det är inte bara personer som lämnat Ellen DeGeneres produktion självmant; en person fick sparken på grund av ett läkarbesök, en annan för att ha gått på en familjebegravning.

Vittnesmålen från tidigare personal ska dock ha fått produktionen att agera. Enligt Variety har cheferna informerat de anställda om att ägarna Warner Media involverat HR och en utomstående part som ska göra en utredning. Nuvarande och tidigare anställda kommer att intervjuas om sin tid på arbetsplatsen.

Framför allt är det producenter och chefer som ska ha varit de värsta på arbetsplatsen. Men i artikeln riktas också kritik mot programledaren Ellen DeGeneres som tidigare anställda tycker bär ett ansvar.

Ellen DeGeneres kritiseras för frånvaron

– Om hon vill ha sin egen show och ha namnet på sin show, då behöver hon engagera sig bättre i vad som pågår. Jag tror att hon är omgiven av producenter som säger att: ”allt går bra, alla är glada”, och att hon då tror på det, men det är hennes ansvar att göra mer än så, säger personen till Buzzfeed.

De exekutiva producenterna Ed Glavin, Mary Connelly och Andy Lassner har gjort ett gemensamt uttalande där de säger att de tar anklagelserna “väldigt seriöst”. Deras ambition under de över 3000 avsnitt som spelats in är att personalen ska ha en öppen, säker och inkluderande arbetsmiljö.

– Vi är på riktigt hjärtekrossade och känner en sorg över att ens en enda person ska ha haft en negativ upplevelse. De är inte vilka vi är eller vilka vi strävar efter att vara, och de är inte det uppdrag som Ellen gett oss, säger de och fortsätter med att fria henne från ansvaret:

– Till agendan ska föras att det dagliga ansvaret av Ellens show är helt på oss.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!