TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jenny Strömstedt om tvillingdöttrarna Kitty och Mikas flytt

12 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Jenny Strömstedt och döttrarna
Jenny Strömstedt är en av Sveriges absolut populäraste tv-profiler.
Nu berättar hon om den stora familjelyckan med tvillingdöttrarna Kitty och Mika.
Annons
Fem anledningar att älska Jenny StrömstedtBrand logo
Fem anledningar att älska Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt är idag en av TV4:s absolut största profiler och tillsammans med maken Niklas Strömstedt har gjort succé med programmet Tillsammans med Strömstedts där de träffar andra kändispar. Men trots att hon ofta är öppenhjärtig vad gäller med- och motgångar tillsammans med sin äkta hälft är hon desto tystare om sitt privatliv i övrigt.

Jenny har tre barn sedan sitt tidigare äktenskap med Tomas Östergren. Tvillingarna Kitty och Mika, 21, och dottern Vanna, 18, som sällan syns i offentligheten.

Sorgen efter fruktansvärda året

Då Jenny för en tid sedan var gäst i Bathina Philipsons podcast Bathina – en podcast berättade hon dock om hur barnen reagerat då Jenny och Tomas bestämde sig för att gå skilda vägar. Trots att både Vanna och tvillingarna var relativt unga vid separationen menar Jenny att hon tror att det påverkat dem.

– Det enklaste för barn är ju så klart att ha sin mamma och pappa i samma familj, men det förutsätter ju att det fungerar och gör det inte det så är det ju inte bra för någon. Men däremot får man ju skärpa sig som vuxen för att få det att funka och inte snacka skit om den andra, och där får man ju bita sig i tungan ibland när man blir arg och gamla relationer spelar in och hur man hade det och sådär, sa Jenny då.

Annons

Efter ett år med pandemi berättar nu Jenny hur hennes liv har förändrats och den sorg hon känner efter ett år av saknad och splittringar:

”Jag har inte träffat min mamma och svärmor sa ofta som jag velat. Kompisar har förlorat jobb och familjer har gått isär. De hade de kanske ändå gjort. Viktiga förändringar har nåtts tidigare på många arenor i skenet av den påtagliga andligheten”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Stora glädjen för tvillingdöttrarna

Men inget ont som inte för något gott med sig! Under förra året hade Jennys tvillingdöttrar planerat att flytta hemifrån, något som tog väldigt hårt på den populära programledaren. Pandemin satte stopp för planerna och även om de idag är utflugna ur boet är Jenny glad för den extratid hon fick hemma tillsammans med sina barn.

”Jag fick ett extra år med unga vuxna hemma. Det var inte deras val att pausa på tröskeln till framtiden. Allt lika hade varit mycket bättre, men krisen när de ändå flyttade hemifrån mildrades. Vi har varandra.”, skriver Jenny Strömstedt.

FOTO: TT

Annons