BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jakob Öqvist och Hanna Nörgaard skiljer sig – efter 23 år ihop

07 apr, 2023 UPPDATERAD 07 apr, 2023
JAKOB ÖQVIST, HANNA NÖRGAARD
Den folkkära radioprataren Jakob Öqvist har varit ihop med hustrun Hanna Nörgaard de senaste 23 åren.
Men nu står det klart att paret går skilda vägar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gry Forsells avslöjande om inspelningen av Sveriges värsta bilförare: "Skrämmande"Brand logo
Gry Forsells avslöjande om inspelningen av Sveriges värsta bilförare: "Skrämmande"

Stand up-komikern och radioprataren Jakob Öqvist, 51, är en av profilerna i Gry Forsells, 49, morgonshow Gry Forsell med vänner på Mix Megapol.

Vid sidan av jobbet i radio är han gift med Hanna Nörgaard, 47, men nu står det klart att paret skiljer sig, rapporterar Aftonbladet. Efter 23 år ihop. De har tre barn ihop.

– Efter 23 år och tre barn med min fantastiska Hanna har vi nu tillsammans beslutat oss för att gå vidare, men utan att vara gifta. Nu får vi hitta ett annat sätt att umgås, säger han till tidningen.

Jakob Öqvist om skilsmässan: ”Berg-och-dalbana i känslor”

Jakob berättar för Aftonbladet att det var han som tog initiativet till att gå skilda vägar. Men att det självklart var ett tufft beslut eftersom han själv är skilsmässobarn och det sista man vill när man går in i ett äktenskap är att skilja sig.

Annons

– Det är svårt för alla att ratta ett sådant här familjeprojekt med tre barn utan ”bumps in the road”. Självklart har det funnits tillfällen då det varit tufft och andra då det varit fantastiskt. Men det var jag som till slut sa att ”nu tycker jag vi gör så här”. Jag är själv ett skilsmässobarn så det här är inte lätt. Vi försöker nu hitta en tillvaro framför allt med fokus på barnen så de landar mjukt, berättar Jakob och fortsätter:

– Det är en berg-och-dalbana i känslor, jag känner att jag lever. Man går inte heller in i ett äktenskap med tanke att det ska sluta i skilsmässa. När det ändå gör det så är det naturligtvis själva fan att man hamnade här. Men det finns ingenting jag ångrar överhuvudtaget.

Nu vill ex-paret att det ska bli så bra som möjligt för barnen och de bor kvar i huset ute i Nacka, utanför Stockholm. Jakob och Hanna turas nu om med att bo i villan med barnen och vid sidan av har de fått låna en lägenhet inne i stan.

Annons

I ett meddelande till Hänt skriver Jakob om hur familjen mår i allt detta:

”Vi kämpar på, inget man önskar någon men vi hoppas allt ska landa väl i slutändan.”

Otäcka händelsen med sonen Gustav – gick genom isen

Hänt har tidigare rapporterat om en tuff händelse som skakade om tillvaron rejält för Jakob och familjen. Det var när han stod och skulle hämta ut ett paket som det plötsligt ringde på telefonen från ett okänt nummer. I luren var det en kvinna som berättade att hans son hade gått genom isen.

– Då är det Gustav som är ute och åker pulka med en kompis, får sedan syn på att isen har lagt sig vid Skurusundet nedanför där vi bor och de går ut och Gustav går igenom, berättade Jakob i radioprogrammet Gry Forsell med vänner på Mix Megapol.

Annons

– Så han är liksom nere i vaken. De drar upp honom, drar på honom deras jacka. Så bara såhär, tack, de hjältarna som gjorde det. Jag liksom satte mig i bilen, bränner dit. Han står där liksom helt genomblöt och rädd. Jag ringer Hanna och ber henne tappa upp ett bad, fortsatte han.

Nu blickar Jakob framåt och som tur är har han massa kommande projekt på gång. Bland annat har han öppnat en standup-klubb LOL Comedy Club på Hotel Kung Carl i Stockholm och han jobbar på i radion.

FOTO: Bauer Media/Mix Megapol / TT

Annons