jakob öqvist

Gry Forsell med vänner-profilen Jakob Öqvists son gick genom isen: ”Rädd”

GRY FORSELL MED VÄNNER

Radioprofilen Jakob Öqvist har fått sitt livs värsta samtal. I radioprogrammet Gry Forsell med vänner berättar han om traumat.
– Han måste bearbeta det, säger Gry Forsell om dramat.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gry Forsells avslöjande om inspelningen av Sveriges värsta bilförare: "Skrämmande"
0:23

Efter reklamen: Gry Forsells avslöjande om inspelningen av Sveriges värsta bilförare: "Skrämmande"

(0:23)

Slå på ljud

Stand up-komikern och radioprataren Jakob Öqvist, 51, är en av profilerna i Gry Forsells, 49, morgonshow Gry Forsell med vänner på Mix Megapol. I programmet diskuteras allt möjligt från aktuella dagshändelser till saker som hänt i radioprofilernas liv.

I dagens avsnitt var det något som hade hänt i Jakobs liv, som Gry definitivt ville ta upp i radioprogrammet.

– Hörru du Jakob, du fick livets jobbigaste telefonsamtal i helgen. Berätta!, säger Gry.

– Ja alltså ett sådant där samtal som när man får det så stannar klockorna och man bara ”pfff, vad hände nu?”, säger Jakob och börjar berätta om det ofattbara samtalet.

Jakob Öqvist tuffa samtal med sonen

Jakob stod och skulle hämta ut ett paket när ett okänt nummer plötsligt ringde. Först tvekade han på om han skulle svara eller inte, men han svarade till slut och det var ju tur.

– Hej din son har gått igenom isen men allt har gått bra, vi står här med honom, kan du komma hit?, säger en kvinna på andra sidan luren.

– Då är det Gustav som är ute och åker pulka med en kompis, får sedan syn på att isen har lagt sig vid Skurusundet nedanför där vi bor och de går ut och Gustav går igenom, berättar Jakob.

Som tur var befann sig några vuxna i närheten och fick syn på Gustav. De sprang fram till honom och drog upp honom ur isvaken.

– Så han är liksom nere i vaken. De drar upp honom, drar på honom deras jacka. Så bara såhär, tack, de hjältarna som gjorde det. Jag liksom satte mig i bilen, bränner dit. Han står där liksom helt genomblöt och rädd. Jag ringer Hanna och ber henne tappa upp ett bad, säger Jakob och fortsätter:

– Och så hem, helt röd på kroppen liksom. Han har ju stått i de här iskalla kläderna i 5-10 minuter. Men han klarade sig, allt har gått bra, han har fått sig en läxa, hans kompis har fått sig en läxa. Men han kommer aldrig mer... Det måste ju vara den värsta skräcken att åka igenom.

Gry Forsells starka reaktion efter händelsen

I samband med detta kom Jakob till en insikt.

– Men det hade ju också kunnat gå så mycket sämre. Man blir ju såhär "vad kunde ha hänt?", säger han.

Gry Forsell blir direkt orolig för det som hänt och uppmanar Jakob till att verkligen prata med sonen Gustav, 8, om det här.

– Det här berättar du nu? Vi har ju varit här sen klockan 6 imorse? Ditt barn har gått igenom isen? Wow?

Jakob tog det lugnt, nu ska de landa. Gry tycker att de ska ta upp det här med honom.

– Kom ihåg och prata lite med honom om det här nu i dagarna, prata om det fast inte banna honom. Men han måste bearbeta det, så han får hjälp att bearbeta det.

FOTO: Bauer Media/Mix Megapol

FRÅN FÖRSTASIDAN