LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV4-tittarna rasar mot inslaget om bränslepriset i Nyhetsmorgon

27 okt, 2021 
Mikael Einarsson
Soraya Lavasani, Martin Järborg
Soraya Lavasani och Martin Järborg ledde som vanligt Nyhetsmorgon i tisdags.
Efter inslaget om el- och bränslepriserna var det många TV4-tittare som hörde av sig.
Annons
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4Brand logo
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4

TV4:s Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest populära tv-program. Varje dag tar programmet upp intressanta och aktuella ämnen samt får besök av aktuella gäster.

Nyhetsmorgon har flera olika programledare, som arbetar olika dagar. En programledarduo som många tittare tagit till sina hjärtan är Soraya Lavasani och Martin Järborg, som syns i programmet från måndagar till onsdagar varje vecka.

Utöver dem syns även Jenny Strömstedt, Steffo Törnqvist, Maria Forsblom samt Anders Pihlblad och Jenny Alversjö i morgonprogrammet.

Men alla inslagen i det omåttligt populära morgonprogrammet tas inte alltid emot med öppna armar av tv-publiken. Så var det i tisdagens program.

På TV4:s Facebooksida kunde man se flera irriterade kommentarer efter inslaget om el-priserna. Anledningen kommer vi till.

I tisdagens Nyhetsmorgon gästade sparekonomen Frida Bratt programmet för att prata om varför el- och bränslepriserna är rekordhöga just nu.

Annons

Frida gav en rad exempel på vad det är som gör att el-priset är så högt just nu, och varför det varierar så pass mycket var i landet du bor.

Tv-tittarnas kritik mot inslaget i Nyhetsmorgon

Detsamma gjorde sparekonomen när det gäller det rekordhöga bränslepriset. Ett av råden Frida tog upp på hur man kan spara pengar är att skaffa en elbil.

– Det är dit vi är på väg. Kostar ganska mycket med en elbil idag, så det är svårt för många att investera i en sådan. En tung investering, som kanske lönar sig i framtiden, säger Frida i inslaget.

Det här fick många tittare att reagera och knappa in på TV4:s Facebooksida för att avreagera sig.

Först berättar ”experten” att elpriset aldrig varit så högt för att sedan gå vidare till att rekommendera folk köpa elbil eftersom bränslepriserna är rekordhöga…”, skriver en arg tittare i en kommentar.

En annan tittare svarar på den kommentaren med att ställa sig frågan:

Ska man skratta eller gråta?!

Varpå ursprungsförfattaren av kommentaren svarade:

Vet faktiskt inte… Jag väljer att kvida, det borde vara något slags lagom mellanting.”

FOTO: TV4

Annons