Idol-Vanja Engström försvann från rampljuset – det gör hon idag

Vanja Engström Idol

Tre år har gått sedan Vanja Engström medverkade i Idol 2018. Nu berättar hon för Hänt vad som har hänt sedan dess och vad hon gör idag.

Idol sändes för första gången år 2004 och har sedan dess tagit fram många nya stjärnor i Sverige. Agnes Carlsson, Darin Zanyar, Måns Zelmerlöw och Danny Saucedo har alla varit med i programmet och underhåller svenska folket än idag.

Men någon som gjorde stort avtryck i programmet år 2018 är Vanja Engström. Det här gör hon idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vanja om att vara med Idol

När Vanja sökte till Idol var hon bara 17 år gammal och för Hänt berättar hon att det därför blev en viktig resa i hennes liv.

– Det var verkligen en personlig resa på högsta grad. Det var extremt utvecklande för mig för att få skinn på näsan och prova på den världen. För mig handlade det egentligen aldrig om musiken utan för mig handlade det mer om att få göra det som ett äventyr, säger hon innan hon fortsätter:

– Men när man är 17 så har man ju kanske inte jättebra koll på läget så jag fattade inte riktigt vad jag gav mig in på, men det var ju inte dåligt. Tvärtom var det nog det absolut bäst jag gjort i mitt liv om man tänker på stora grejer.

Det här gör Vanja Engström idag

Efter Idol tog Vanja ett sabbatsår och blev hippie. För Hänt berättar hon hur hon gick på massa hippieevenemang och sjön mantran med "flummare i skogen" och blev andlig och spirituell. Och den tiden i livet beskriver hon som väldigt lärorik.

– Det var jättebra för mig och jag är tacksam att jag hade den tiden för jag lärde mig väldigt mycket, säger hon.

Under en period var hon även väldigt aktiv på sociala medier där hon syntes på både Instagram och Youtube. Hennes följarskara växte snabbt men tillslut bestämde hon sig för att sluta med sina sociala kanaler och istället satsa på filmbranschen.

– Det var så mycket ensamarbete med Youtube så jag började jobba med film och då var Snabba cash säsong 1 mitt första projekt. Och nu ska jag göra Snabba cash säsong 2, berättar hon.

Hon berättar att hon jobbar både med castingen och bakom kameran men att hon vid sidan av det också skådespelar.

– Jag har varit med i en del kortfilmer och reklamer och letar mig mest i skådespeleriet men har det här jobbet bakom kameran för att få pengar men också få vara nära regissör och skådespelare.

LÄS OCKSÅ: Ellinor Bjurström separerades från dottern efter förlossningen

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik mot Carolina Gynning efter orden i Efter fem

SENASTE NYTT!