TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Ellinor Bjurström separerades från dottern efter förlossningen

20 aug, 2021 
https://image.hant.se/image-7617233?imageId=7617233&width=1320&height=1320&cropw=89.74&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Ström
Ellinor Bjurström
Ellinor Bjurström har blivit mamma till dottern Novali.
Men tiden efter förlossningen var allt annat än enkel.
Nu berättar hon om sorgen när hon tvingades bli separerad från sin dotter direkt efter födseln.
Annons
Fem kändisbarn som är beräknade 2021Brand logo
Fem kändisbarn som är beräknade 2021

Drygt en vecka har gått sedan Top model-profilen Ellinor Bjurström och pojkvännen Jimmy Olsson blev föräldrar för andra gången. Men en dag som förväntades innehålla väldigt mycket lycka innehöll även en hel del sorg.

Nu berättar Ellinor.

Ellinor Bjurström och Jimmy Olssons bebislycka

Det var den 11 augusti som Ellinor och Jimmy blev föräldrar till den lilla dottern Novali. Under en bild på Ellinor och den nyfödda dottern berättade de om den stora lyckan, men också att förlossningen inte riktigt blev som de tänkt sig.

”Hon är här (3.3 kilo och 51cm)! Eller ja, hon kom typ lite mer än en timme efter att vi blev inskrivna så hon föddes runt 16 igår. Allt gick fort som fan och inte riktigt som jag hade tänkt mig, även om jag faktiskt gick in i förlossningen med öppet sinne. Det blev nämligen ett akut kejsarsnitt för oss”, skrev Ellinor då.

Annons

Även tiden efter förlossningen blev svår. I ett ärligt inlägg på Instagram skriver Ellinor Bjurström nu om hur hon tvingades bli separerad från dottern bara en halvtimme efter födseln.

Ellinor Bjurström sorg efter dottern Novalis födsel

När operationen var klar var Ellinor tvungen att tas till en annan avdelning för att se till att hennes bedövning som hon hade fått gick ut ur kroppen. Men varken dottern eller Jimmy fick följa med henne.

”Denna bild är tagen ca 30 minuter efter att Novali föddes. Det ni ser är en ensam, förvirrad, nybliven mamma med känslorna överallt. Anledningen till att jag var ensam och ledsen var att varken Novali eller Jimmy fick vara med mig där. Jimmy fick ta Novali och åka upp till rummet och jag fick ligga i sängen i ca 2-3 timmar och vänta på att känna mina ben igen”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”Det var ganska förskräckligt att behöva separeras från henne så tätt inpå födseln. Jag visste ju att hon hade det bra med pappa, men det kändes inte naturligt att inte få vara med henne. Hela min kropp skrek efter henne och jag kunde inte sluta gråta. Jag får ont i kroppen om jag inte är nära henne nu eller om någon annan håller henne för länge. Nej det var dom längsta timmarna i mitt liv. Jag önskar att de kan ändra reglerna och låta mamma och barn vara tillsammans efter födsel, det är inte naturligt att bli särade. Så slipper fler förvirrade mammor ligga och gråta.”

Annons