hänt exklusivt

Därför får Idol-Nike inte tillägna låten till pojkvännen – TV4 stoppar

RICKARD JOHANSSON, NIKE SELLMAR, IDOL 2022

I veckans fredagsfinal i Idol är det kärlekstema som står på agendan. Nike tillägnar dock inte sin låt till sin pojkvän – nu berättar hon varför hon stoppas från det.
– Det var min original-plan men den fick ändras, säger hon till Hänt.
Därför närvarar inte Nikes kille på fredagarna
0:43

Efter reklamen: Därför närvarar inte Nikes kille på fredagarna

(0:43)

Slå på ljud

Det börjar dra ihop sig i Idol 2022 och det är inte långt kvar till den stora Idol-finalen, som går av stapeln i Tele2 arena. Faktum är att det bara är två vanliga fredagsfinaler kvar innan det är dags!

Årets Idol-final kommer dessutom bli världens största Idol-final med tanke på att Tele2 arena har kapacitet för upp till 40 000 åskådare vid konserter.

Nike Sellmar, 28, är en av idolerna som klarat sig kvar i tävlingen och enligt många bettingsidor är hon även tippad att kamma hem hela kalaset. Nike har tidigare berättat om sin kärlek till pojkvännen Rickard och i kvällens fredagsfinal är det kärlekstema som står på agendan. Men Nike kommer inte sjunga en låt som är tillägnad honom...

Därför stoppas Nike från att sjunga till pojkvännen

När Hänt når Nike har hon precis kört igenom genrepet och kvällen till ära ska idolerna sjunga två låtar var – som givetvis går i kärlekens tecken. Den ena låten är tillägnad publiken som följt henne genom hela resan och alla fans. Den andra låten ville hon egentligen sjunga till sin pojkvän, men den planen skrotades ganska snabbt.

– Jag hade velat sjunga för honom, det hade jag verkligen velat. Men han kan inte vara där på fredag så då kom vi överens om att det kanske är roligt att ha någon på plats, som kan ta emot den på plats helt enkelt, förklarar Nike för Hänt.

Istället fick Nike tänka om och sjunger till sin moster Lisa, som också har en väldigt stor plats i hennes hjärta.

– Min moster. Hon är alltså en helt fantastisk människa. Hon är den som jag tycker har fått alldeles för lite kärlek och hon förtjänar den speciellt från mig. Alltså hon är som en extra-mamma för mig och har alltid varit det, säger Nike.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idol-Nike om beslutet – efter ändringen

Även om den ursprungliga planen gick ut på att sjunga för pojkvännen så är Nike nöjd med beslutet att sjunga till sin moster istället.

– Det var min original-plan (att sjunga till pojkvännen) men den fick ändras och jag tycker hon förtjänar det. Det var nästan som att jag var som fast i att "jag älskar ju min pojkvän, jag måste säga det till honom för han vet inte det" lite den känslan. Men sedan så kom jag på att just det, min moster vet inte att jag älskar henne lika mycket heller så det känns bara bra.

Anledningen till att Rickard inte är på plats beror på att han också är musiker och har fullt upp med sin egen karriär och är ute på turné. Rickard har varit på plats i Idol-studion en gång tidigare men det var tyvärr den första och sista, berättade han för Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN