ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Sanningen bakom Idol-Idas tårar – okända kampen bakom kulisserna

23 sep, 2022 
IDOL-IDA HALLQUIST
Idol 2022 är i fullgång! En av dem som tog sig vidare är Ida – men under veckan har hon kämpat med sitt självförtroende och klandrat sig själv sångmässigt.
I fredagens kvalfinal blev det känslosamt – nu berättar hon varför.
Annons
Ödesbesked: Då kommer Peter Swartling tillbaka till IdolBrand logo
Ödesbesked: Då kommer Peter Swartling tillbaka till Idol

Kvalfinalen till fredagsfinalerna i Idol 2022 är avgjord. Inför ett kokande Kungsträdgården visade idolerna upp sina allra bästa sidor och nu står det klart vilka 11 som har tagit sig vidare till fredagsfinalerna.

En av dem som är klara för fredagsfinalerna är Ida Hallquist, 28. Redan sedan dag 1 har hon imponerat starkt på både juryn och svenska folket och när hon skulle gå upp på "Kungsans" scen under kvalfinalen skrek publiken hennes namn om och om igen.

Det var med andra ord en riktigt härlig stämning under kvalfinalen och detta är bara början. I höst väntar nämligen världens största Idol-final, som kommer gå av stapeln i Tele2 Arena.

Annons

Idol-Idas missnöje efter måndagens framträdande

Tidigare i veckan visade Ida var skåpet skulle stå och hon tog sig direkt vidare till kvalfinalen. Men hon kunde inte riktigt glädjas över det, då hon tyckte att hon inte gjort sitt bästa rent sångmässigt.

Detta var något som hon uttalade sig om på Instagram.

”Det var verkligen svag sång från mig igår. Och jag har lite svårt att känna att jag 100% är värd min plats. Men på fredag ska jag bevisa för er, och framför allt för mig själv, att jag platsar där.”, skrev hon tidigare i veckan.

IDA HALLQUIST
Ida brast ut i gråt efter framträdandet.

Sanningen bakom tårarna – Idas svar

När Hänt träffar henne backstage under kvalfinalen berättar hon mer om känslorna och självförtroendet som hon jobbar hårt på.

– Nej men jag tyckte verkligen inte att jag sjöng bra i måndags, jag glömde liksom bort sången helt. Jag bara njöt av att vara på scen och det var ju kul. Men därför kände jag att många som åkte ut gjorde det bättre än mig den kvällen, och då kan jag bli såhär att jag tycker att det är orättvist, förklarar Ida och fortsätter:

Annons

– Men det känns ju så otacksamt att säga, för folk röstar ju på mig för de gillar mig och tycker att det är bra. Så det är bara inne i mig, men jag är sjukt glad och tacksam att folk där hemma tycker om det. Så idag var det lite revansch för mig att känna att jag sjöng lite bättre.

Att Ida tycker att hon sjöng bättre är något som tittarna verkar hålla med om eftersom att de röstade henne vidare till fredagsfinalerna. Men trots att Ida var nöjd med sången så brast det ändå för henne på scen. Nu berättar hon för Hänt vad det beror på.

– Nej men alltså jag tror att dåligt självförtroende har jag alltid levt med. Och mycket har klickat, med liksom att jag tycker om mig själv och sådär. Men just med musiken är det jättejobbigt, så det är väl den, säger hon och tillägger:

– Men idag var jag faktiskt väldigt taggad.

FOTO: TV4

Annons