Idol-Fredrik Lundmans sorg efter flickvännen Isabelle Bräcks allvarliga olycka

ISABELLE BRÄCK, FREDRIK LUNDMAN
Exklusivt

Under kvällen och natten mot fredag fick Idol-Fredrik ett förfärligt besked – hans flickvän Bella hade ramlat av hästen och det var in på akuten som gällde.
Nu berättar Fredrik för Hänt om det tuffa beskedet och varför han inte åkte för att stötta flickvännen.

Idol 2021 är nu ett steg närmare den stora finalen i Globen. Nu är det nämligen bara fem idoler som återstår och spänningen är olidlig inför den kommande kvartsfinalen.

Fredrik "Swedish cowboy" Lundman är en av idolerna som fredag efter fredag haft svenska folket på sin sida, som röstat honom vidare i tävlingen. I kvällens fredagsfinal sjöng han en duett med Roger Pontare, och framträdandet blev riktigt hyllat av juryn.

Fredrik, som normalt sett är sprudlande glad, var den här kvällen lite mer tystlåten. Hans flickvän Isabelle Bräck hade nämligen, bara ett dygn tidigare, ramlat av från hästen och fått en rejäl hjärnskakning.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Isabelle Bräck behövde åka in till akuten för skadorna

Isabelle, eller Bella som Fredrik kallar henne, tävlar i både dressyr och hopp och under torsdagskvällen var olyckan framme. Hon ramlade av i hög fart och enligt Fredrik ska hon ha fått skador i hela ansiktet och det blödde som bara den.

Det blev raka vägen in till akuten för Bellas del där hon röntgades och läkarna kollade att allt var okej. Som tur var klarade sig Bella från nackskador och andra livshotande tillstånd, men när man har hjärnskakning är det vila för hela slanten som gäller.

– Hon får inte prata i telefon, hon får inte titta på tv eller mobilen, hon får inte använda intryck alls. Hjärnan är ju överarbetad, hon har fått en kraftig hjärnskakning, förklarar Fredrik för Hänt under fredagsfinalen.

IDOL 2021

Fredrik och Roger Pontare sjöng "När vindarna viskar mitt namn".

FOTO: TV4

Idol-Fredrik stoppades från att träffa sin flickvän

Fredrik får alltså inte ens prata med sin kära flickvän, eftersom hon måste vila hjärnan. Istället har Fredrik kontakt med Bellas syster.

– Hon vill ju vara här och stötta mig. Så jag sa till systern hennes att du måste hälsa henne att jag gör mitt jobb här på Idol, jag njuter av varje sekund av det, säger Fredrik till Hänt.

Bella och Fredrik har varit ett par under flera års tid, så när något så här allvarligt händer hade ju Fredrik egentligen bara velat vara nära sin stora kärlek. Men – det fick han inte!

– Jag får inte vara på akuten, eftersom det är covid, det är restriktioner. Men jag är där med henne hela tiden hur som helst, oavsett vad, säger Fredrik och fortsätter:

– Jag ville ju hela tiden åka dit men jag fick inte för produktionen här då. Det var inte att de sa nej, att jag inte får åka. Men vi har fredagsfinal idag och det kan man räkna ut, att antingen så hade jag fått hoppa av och åka dit eller så gör jag det här. Och Bella hade aldrig accepterat att jag hoppar av, ALDRIG!

Idol-Erik Elias kärleksliv: ”Inte singel”

Fredrik har stått på scen i 16 år, men en sak som han kan konstatera är att något liknande som detta har han definitivt aldrig varit med om.

– Så jag meddelade henne via hennes syster att "du kan vara lugn, jag biter ihop, jag gör det här. Jag ska visa dig att jag klarar av det här". Men det är utan tvekan den största utmaningen jag gjort på scen, jag har gjort det här i 16 år, men jag har aldrig stått på scen samma kväll som det har hänt något allvarligt för nån av mina familjemedlemmar, säger Fredrik till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Idol-Sunny tar avstånd efter pappans attack

LÄS OCKSÅ: Nu är Einár begraven – allt om ceremonin

FOTO: TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet

Senaste nytt