Därför dök Idol-Fredrik Lundman plötsligt upp under Musikhjälpen

Fredrik Lundman
Exklusivt

Fredrik Lundman gjorde succé efter Idol 2021.
Nyligen kunde vi se honom skymta förbi i Musikhjälpen-buren. Men hur kommer det sig?
Nu berättar han för Hänt!

Fredrik Lundman blev minst sagt en uppskattad profil i programmet Idol, där han vecka efter vecka berörde tittarna med sin djupa röst och country-stämma. Tyvärr räckte det inte hela vägen till final.

Men inte gjorde det Fredrik något. Han såg det aldrig som en tävling, istället var han glad att få visa upp sin musik för svenska folket, förklarade han för Hänt. Men efter musikäventyret kunde vi plötsligt se Fredrik vid Musikhjälpen-buren, nu berättar han för Hänt varför han var på plats!

Här är alla deltagare i Farmen 2022

Fredrik Lundmans resa i Idol – blev en tittarfavorit

Idol är ett av Sveriges största underhållnings- och musikprogram som funnits i tv-rutan sedan 2004. Programmet har utvecklat många bra artister, likt Agnes Carlsson, Darin Zanyar och Amanda Jensen. Listan kan göras lång!

Att ha en stark personlighet är en fördel i programmet, något som Fredrik minst sagt har. Genom sin resa i Idol har tittarna fått se flera sidor av ”The Swedish Cowboy”, som han kallar sig.

Fredrik skrek till en början sönder sina stämband, vilket gjorde att han behövde uppsöka läkarvård. Under sitt ABBA-framträdande bröt han även ihop på scenen och hade svårt att få fram sin sång, för Hänt berättade han att det berodde på tidigare hjärtesorg.

– Jag har inte gått igenom en skilsmässa, men det är samma känsla som när man blir lämnad av en flickvän eller tvärtom. Det fungerar så, det är naturliga känslor. Om min flickvän skulle lämna mig nu så kommer jag inte kunna gå tillbaka när det senast hände och ha ett skydd för det, det är nya känslor varje gång. Man kommer ihåg hur ont det gjorde.

Därför syntes Fredrik utanför Musikhjälpen-buren: ”Stötta”

Fredrik har, sedan han åkte ut ur Idol, självklart medverkat under programmets final. Kort därefter har han även varit hemma i sin hemstad Piteå och spelat innan en hockeymatch, något han beskrev som efterlängtat.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Imorgon onsdag kommer jag hem och spelar för Piteå! ÄNTLIGEN!!”, skrev Fredrik Lundman på sin Instagram då.

I veckan har dessutom Musikhjälpen sänts, både på tv och i radio, och under söndagen så syntes ingen mindre än Fredrik Lundman vid buren. Detta fick många att spekulera ifall Fredrik hade planer på att gästa programmet. Men så var inte fallet, faktum är att han stöttade sin kollega som uppträdde.

Musikhjälpen Fredrik Lundman

Fredrik vid Musikhjälpen-buren.

FOTO: SVT

”Jag ville se en kollega uppträda, och självklart stötta Musikhjälpen”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Idol-Fredrik Lundman om hemliga samarbetet med Amena Alsameai

LÄS OCKSÅ: Katia Mosallys framtidsbesked för Idol – efter första året som jurymedlem

FOTO: Karin Törnblom/TT / SVT

SENASTE NYTT!