Idol-Fredrik Lundman om sin rökabstinens bakom kulisserna

FREDRIK LUNDMAN
Exklusivt

Fredrik Lundman har inte haft det helt lätt hittills på hälsofronten och förra fredagen avslöjade han att han tagit ett stort beslut – han har slutat röka.
Nu berättar Fredrik för Hänt om konsekvenserna som följer nu när han slutat röka.
– Jag vaknar av mardrömmar, säger han.

Fredrik Lundman, 29, är en av deltagarna i Idol 2021. Ända sedan hans audition i Umeå har tittarna blivit varse om att han minst sagt gillar country.

Fredriks mål i livet är att bli världens största countryartist och hittills har han verkligen satt sin prägel på sina uppträdanden och de är minst sagt country-inspirerade. Även om Fredrik gör allt på scen för att underhålla såväl juryn som svenska folket så har han haft det desto tuffare när det kommer till hälsan.

För drygt två veckor sedan kunde Fredrik avslöja för Hänt att han sjungit av stämbanden och behövde uppsöka läkare. Till en början sa läkarna att problemen skulle gå över av sig själv, men förra fredagen kunde Fredrik konstatera att det inte riktigt blivit bättre.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fredrik Lundman skrek av stämbanden

När Hänt träffade Fredrik backstage berättade han om måendet.

– Jag mår åt helvete, jag mår riktigt dåligt. Men jag gör det här för min skull bara, för att jag vill fortsätta sjunga. Det är sånt som händer, it's only rock and roll, säger Fredrik och fortsätter:

– Nu är det riktigt dåligt, och det är jag ärlig och säger, det sa jag i direktsänd tv också, det står jag för. Men jag ska kämpa mig igenom det, jag ska verkligen fightas tills det här är borta. Jag har hostat upp jättemycket brunt äckligt slem, vilket är det som man har i lungorna när man röker och det är på väg bort.

I samma veva berättade Fredrik att han tagit ett stort beslut både för hälsan men även för karriären på sätt och vis. Han berättade nämligen att han slutat röka för att få bukt på stämbanden. Men eftersom han har både astma och kronisk bronkit så kom det som en chock för hans kropp när han plötsligt la av med rökningen.

Exklusivt
Idol-Erik Elias nya barnbesked: ”Så mycket glädje”

Fredrik Lundman om abstinensen och mardrömmarna

När Hänt nu träffar Fredrik på genrepet inför fredagens Idol-final berättar han om följderna som kommit i och med att han slutat röka.

– Nu är jag rökfri i 16 dagar. Jag slutade en måndag för 16 dagar sedan, och jag är stolt. Kommer inte röra det igen överhuvudtaget. Jag vaknar av mardrömmar att jag börjar om att röka. Så man vaknar med hjärtklappning och ba "fan jag tog en cigarett", men det har inte hänt, säger han till Hänt.

Det är med andra ord en underliggande abstinens som drabbar Fredrik, men han står på sig och det är han stolt över.

– Det är skönt, det är mycket sånt där nu. Man vaknar liksom i svett på grund av abstinensen och såna grejer. Men det är det värt, avslutar Fredrik.

LÄS OCKSÅ: Bingolotto firar 30 år – alla hålltider för jubileumsprogrammet

LÄS OCKSÅ: Okända dödsfallet i Idol-kulisserna – TV4-profilens stora sorg

FOTO: TV4, Duygu Getiren/TT

Senaste nytt