Idol-programledaren Pär Lernströms sorg efter pappans död

Idol

Pär Lernström berättar nu om sorgen efter hans pappas bortgång.
Det är i en intervju med Expressen som han berättar om den tuffa tiden.
– De var så här: ”Ska vi göra lite kaffe?” Och han sa: ”Jag går och sätter mig på soffan och vilar lite”. Och sen så somnade han.

De senaste åren har programledaren Pär Lernström synts i flera olika tv-program som Kockarnas kamp, Idol och Talang.

Men han är ändå väldigt mån om sitt privatliv trots sitt offentliga jobb. Han har bland annat stängt ner sina sociala medier – till skillnad från hur han var i början av sin karriär.

– Då var det ganska spännande med kändisdelen, vilket är konstigt. Man är ju egentligen inte bra på någonting. Jag kan inte hoppa högt, inte springa fort och inte sjunga vackert. Man har en förmåga att vara ett socialt glidmedel. Att bli en offentlig person var nog i början för spännande, för kul, det blev viktigare än vad det borde vara, säger han.

Exklusivt
Därför har Anders Engberg inte träffat doktor Mikael

Stora familjesorgen

Men nu berättar Pär om något väldigt privat. Hans pappa gick nämligen bort i cancer i början av året. Till Expressen berättar han att hans pappas bortgång var den första stora sorgen som drabbat familjen. De visste hela tiden att cancern var obotlig.

Men programledaren är glad att pappan var närvarande ända till slutet.

– Han hann aldrig bli så där sjuk att han inte kunde gå, eller inte kunde röra på sig eller bli sängliggande. Vi hade två veckor av att han var lite förvirrad och trött och man märkte att: Okej det här är en riktig sjuk människa. Och det var då han hade fått beskedet att nu finns det inget mer att göra.

Pappan gick bort hastigt

Pär fortsätter:

– Man hör ju om det där, vad viljan gör. Men det var ju nästan på dagen när han fick beskedet som man kunde se en fysisk förändring. Jag vet inte om jag tror på någon form av själ men nu hade den här själen liksom börjat lämna. Det är tungt.

Till Expressen sa han att hans pappa gick bort hastigt en dag.

– De var så här: ”Ska vi göra lite kaffe?” Och han sa: ”Jag går och sätter mig på soffan och vilar lite”. Och sen så somnade han. Jag vet inte om man kan lämna på ett så mycket bättre sätt faktiskt.

Senaste nytt